Сряда, 20 Октомври 2021
„Има три вида хора — част от проблема, част от пейзажа и част от решението.”

„Има три вида хора — част от проблема, част от пейзажа и част от решението.”

74 свещички върху празничнта торта на Робърт де Ниро!

Носител на два Оскара, той с право е обявен за един от най-великите актьори на своето време. Известен най-вече с ролите си на гангстер, мафиотски бос или индивидуалист с конфликтен и проблемен характер, той често играе роли във филми на режисьора Мартин Скорсезе, по-рано и на Брайън Де Палма.

 

Де Ниро е известен със със своята отдаденост и отговорно отношение към ролите си: наддава приблизително 25 килограма и се научава да се боксира, за да изиграе ролята на Джейк Ла Мота в „Разяреният бик“; изпилва си зъбите за „Нос Страх“; научава се да свири на саксофон за филма на Скорсезе „Ню Йорк, Ню Йорк“.

В "Шофьор на такси"

Де Ниро дебютира в киното през 1968 г., когато играе във филма нa Брайън де Палма „Приветствия“. След това играе малки и незначителни роли в много филми, докато не идва 1973 - годината, в която печели одобрението на критиците с ролята си в „Бий бавно барабана“. Дългогодишното му сътрудничество с Мартин Скорсезе започва през същата година, когато играе във филма му „Коварни улици“ заедно с Харви Кайтел. Други филми на Скорсезе, в които той участва, са „Шофьор на такси“, „Разяреният бик“, „Кралят на комедията“, „Добри момчета“, „Нос Страх“, „Ню Йорк, Ню Йорк“, „Казино“.

В "Кръстникът"

Наред с това универсалният актьор играе превъзходно и в романтични комедии като „Новогодишна нощ”, Запознай се с нашите”, „Запознай се с малките”, „Тежка сватба”, „Ох, на дядо!”, всеки филм с него е събитие.

С Куба Гудинг джуниър в "Мъже на честта"

Той получава Оскар за най-добър актьор за изпълнението си в „Разяреният бик“ и Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля за „Кръстникът 2“.
Интерес представлява фактът, че Де Ниро и Марлон Брандо са единствените актьори, получили Оскар за изпълнение на ролята на един и същ човек. Де Ниро го печели за ролята си на младия Вито Корлеоне в „Кръстникът 2”, а Брандо получава почетната статуетка (въпреки че отказва да приеме наградата) за ролята си на стария Дон Вито в „Кръстникът“.

С Ан Хатауей, с която си партнират в "Стажантът", 2015

Де Ниро е смятан за вещ наблюдател на мимики и подробности, както и за отдаден на работата си перфекционист.

AFISH.BG ви предлага няколко култови реплики и негови изказвания:

„Като направих равносметка на живота си, установих, че семейството е най-важното и най-хубаво нещо за мен. Затова реших да се оженя още веднъж за Грейс, с която бяхме разведени три години.”

„Според ново проучване жените казват, че се чувстват по-удобно когато се събличат пред мъже отколкото пред други жени. Те казват, че жените са твърде критични, докато мъжете са просто благодарни.”

„Бил съм в Париж, бил съм в Лондон, бил съм в Рим, и винаги съм казвал, "Няма място като Ню Йорк. Това е най-вълнуващият град на света. Така седят нещата. Това е."

Бен Кингсли, Робърт де Ниро, Шон Пен, Майкъл Дъглас, Ейдриън Броуди и Антъни Хопкинс на целемония по раздаване на Оскарите

„Отивам в Лос Анджелис само когато ми плащат за това.”

„Талантът е в избора.”

„Важно е да не демонстрираш. Хората не се стремят да покажат чувствата си, те се стремят да ги скрият.”

„Не го казвай, направи го!”

„Има някаква смес от анархия и дисциплина в начина, по който работя.”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)