Понеделник, 20 Септември 2021
Моника Белучи: Бръчиците са богатство

Моника Белучи: Бръчиците са богатство

Италианската актриса навършва 52 години днес

 

„Италианската Богиня” Моника Белучи е истинско вдъхновение както за мъжете, така и за жените по света. Днес тя навършва 52 години, но това няма никакво значение – красотата й е все така свежа, умът й - все така остър, а познанието за живота още по-голямо. Белучи не се уморява да повтаря, че възрастта не е порок и една жена не може да бъде твърде стара, за да се чувства красива и желана.

Моника има всичко – външен вид, който не веднъж й е носил знайни и незнайни отличия в категорията „най”, интересен личен живот и невероятен талант. Кариерата й е мечта за много актриси - тя играе в над 30 филма, между които "Малена", "Дракула", "Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра", "Братя Грим", "Страстите Христови" и др. Във всичките си интервюта обаче италианката поставя на първо място семейството си, макар, че през 2013 г. се разведе със съпруга си Венсан Касел след 18 години съвместен живот. Днес дъщерите й Дева и Леони са извор на вътрешната й сила, с която не спира да действа като магнит.

Няма да ни омръзне да четем отново и отново нейните размисли за красотата – онази, която се вижда и онази – вътре в нас, която стои като красива дреха за всеки, който може да погледне в себе си и да я види.

Представяме ви някои от най-вдъхновяващите цитати на Моника Белучи:

„Засега живея много добре с малките си бръчици. Те са богатство. Не ме е страх да остарея, страхувам се само от болестта. Мечтая да живея в добро здраве до 150 г., да продължавам да пия капучино с моите приятелки и да умра кротко в съня си.”

„Хората могат да ти простят ума, но красотата – никога!”

„Не бива да мразим хората, които ни завиждат. Те просто признават, че ние сме по-добри!”

„Красотата е като маската. Хората си мислят за вас по един начин и не се вълнуват коя сте всъщност.”

„Човешкото познание много нарасна в сферата на технологиите, но не и в сферата на чувствата!”

„Женствеността е хармония, естественост и чувственост.”

„Душевният комфорт не зависи от това как изглеждаш, а от това как се чувстваш вътре в себе си!”

„Един актьор ми каза, че във всеки актьор живеят спящи красавици и когато играем роля, една от тях се пробужда. Вътре в себе си ние имаме всичко. Трябва единствено да го видим.”

"Познавам много красиви хора, които живеят ужасно. Чувстват се толкова некомфортно в кожата си. Да си наясно със себе си не е свързано с това как изглеждаш, а как се чувстваш."

"Всяка диета граничи с мазохизма!"

"Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая - след като я няма или когато освен нея няма нищо друго."

"Красотата наистина е сила, но само ако умееш да се възползваш правилно от нея. Все едно да имаш "Ферари" - ако не можеш да шофираш добре, все едно нямаш нищо."

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)