Четвъртък, 30 Юни 2022
„Детайли” от едно представяне на книга

„Детайли” от едно представяне на книга

На 29 ноември пред многобройна публика с отношение към поезията, в уютното пространство за култура на ProjectCafe, се състоя премиерата на втората поетична книга на Ива Спиридонова, наречена „Детайли” (Издателство „Библиотека България”). 

 

Събитието не бе просто четене на поезия, а стилен и въздействащ спектакъл за сетивата. Авторката представи книгата си чрез интересно съчетание на изкуства, в което поезия, музика и фотография се срещнаха, създавайки красива симбиоза помежду си. Такава, каквато се улавя и в самата книга, представена на публиката чрез думите на Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов, редактор на книгата. Всичко това се случи на фона на уловените от Симеон фотографски кадри, частици от тайната, заключена в „Детайли” и хипнотичната медия, съпътстваща събитието. Присъстващите на поетичната вечер споделиха, че са докоснати, някои от тях до сълзи, от силата на представената поезия и приятно изненадани от атмосферата, създадена на сцената, превърнала се вече в разпознаваем детайл от визитката на издателство „Библиотека България”.

Поезия, музика, видео, фотография, цветна декорация, вино, свещи и споделени топли мигове в една студена ноемврийска вечер. Среща с читателите, каквато всяка добра българска книга заслужава. „Детайли” е такава книга. Разказваща ни за това, че истината се крие в детайлите по пътя и в света ни. Любовта също е там. И в сърцето. Това разказа Ива Спиридонова на своите читатели и гости на софийската премиера на втората си поетична книга. След нея, „Детайли” тръгва на път – Бургас, Троян, Ловеч, Търново, Пловдив и още много други места, където я очакват с нетърпение. За да може поезията да достигне до хората. Желаем ѝ успех и дълъг път!

©Фотографии: Светослава Мадарова

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)