Събота, 02 Юли 2022
Виолончелистката на Стиви Уондър ще свири в 3D спектакъла “Vivaldianno” в София

Виолончелистката на Стиви Уондър ще свири в 3D спектакъла “Vivaldianno” в София

Тина Гуо "разказва" по нестандартен начин живота на автора на "Годишните времена"

 

Обявената за „виолончелистка номер едно в света” – Тина Гуо, ще демонстрира виртуозните си умения и на българска сцена. Тя ще бъде голямата звезда в зрелищния 3D концерт „Vivaldianno”, съобщиха органинизаторите на музикалното събитие „Moko Solution”. Шоуто се очаква на 9 декември в столичната „Арена Армеец”. С помощта на нотите и нестандартното си музициране Тина ще „разкаже” необикновената история на гениалния италиански композитор Антонио Вивалди. Разбира се, с подкрепата на други виртуозни инструменталисти, приказни светлинни, визуални ефекти и модерна хореография.

Тина Гуо умело комбинира класическа музика с модерен рок и електронни елементи, за да направи своеобразен портрет на автора на „Годишните времена”. Благодарение на неподражаемия си стил тя е неизменна част от музикалния акомпанимент на легенди като Стиви Уондър, Ханс Цимер, Питър Гейбриъл, Карлос Сантана… Работи и с любимците на младото поколение Джъстин Бийбър, Ариана Гранде и Скрилекс. Освен това уаства в създаването на филмова музика – виолончелото на азиатка звучи в касови кинопродукции като „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта”, „Шерлок Холмс”, „Генезис”, „Карибски пирати”. Е, сега разбираме защо критиката я нарича „музикален хамелеон”.

В момента Тина Гоу работи по свой самостоятелен албум, който се очаква да излезе през пролетта на 2017 г. Преди това обаче можем да оценим таланта й на живо в София.

 

Снимки: Moko Solution

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)