Понеделник, 27 Юни 2022
Хорът на цивилизациите от Антакия с концерт във Военения клуб в София

Хорът на цивилизациите от Антакия с концерт във Военения клуб в София

Хорът на цивилизациите от Антакия ще изнесе концерт в историческия Централен военен клуб в София, съобщиха от турското посолство

Концертът е в рамките на стратегията за комуникация с ЕС на Главна дирекция "Европейски съюз" и под домакинството на Посолството на Република Турция.

С разнородния произход на членовете си и с песните, които изпълнява, хорът представлява прекрасен пример за мирното съжителство на различните вероизповедания и култури в Турция.
 
 
Турция както в географски, така и в културен и исторически план е неделима част от Европа. Днес, освен в ЕС, тя е член на всички европейски и западни организации. Освен това, Турция е една от страните основателки на общоевропейски организации като Съвета на Европа. В преговорния процес, Турция, като страна кандидат-член за ЕС, продължава да развива отношенията си с ЕС и страните членки, основаващи се на взаимна изгода и общи интереси. Членството на България в ЕС, добавя допълнително ценно измерение към нашите всеобхватни и задълбочени отношения във всички области със съседна, приятелска и съюзническа България.
С цел популяризиране на културата на съвместно съжителство, Посолството на Република Турция в София редовно организира културни и художествени дейности в България, с която имаме много прилики в социокултурната област.
 

От позицията си на пресечна точка на различни култури и цивилизации, Турция е решена да изпълни ангажимента си за пълноправно членство в ЕС, който е цивилизационен проект, чиято цел е укрепвайки разбирането за съвместно съжителство да обедини множество култури, идентичности и вярвания на основата на общи универсални ценности и норми.Изхождайки от това разбиране, Хорът на цивилизациите от Антакия, състоящ се от представители на трите монотеистични религии в страната ни, с разнообразна етническа принадлежност, и който чрез своите песни и песнопения отправя послания към целия свят за мир, толерантност и братство, на 29 ноември 2019 г., петък, в рамките на стратегията за комуникация с ЕС на Главна дирекция „Европейски съюз“ и под домакинството на Посолството ще изнесе концерт в историческия Централен военен клуб в София. С разнородният произход на членовете си и с песните, които изпълнява, хорът представлява прекрасен пример за мирното съжителство на различните вероизповедания и култури в Турция.Създаден през 2008 г. Хорът на цивилизациите от Антакия изнесе концерти в много страни по света, предимно от Северна Америка и Европа, спечели много международни награди, а през 2012 г. бе номиниран за Нобелова награда за мир.
 
Автор: Оля Ал-Ахмед

Свързани статии (по етикет)