Четвъртък, 29 Септември 2022
„Любовта изисква време и усилия, но си заслужава“

„Любовта изисква време и усилия, но си заслужава“

Какво друго да изповядва Ерос Рамацоти, кръстен с името на гръцкия бог на любовта?

Роден е на 28 октомври 1963 г.в Рим в скромно семейство. Баща му е бояджия, но храни пиетет към филмовото изкуство и купува прожекционен апарат, който инсталира на балкона в дома си, а за екран служи сляпата стена на отстрещната сграда. Получава се своеобразно лятно лятно кино, на което се наслаждават и съседите в бедния римски квартал. Самият Ерос участва като дете-статист във филм на Фелини, който, както знаем, е набирал своите персонажи от живия живот. Малчуганът обаче не се запалва по киното. Неговият стремеж е музиката. Кандидатства в Консерваторията, но не го приемат.

 

През 1981 г. той успява да пробие на фестивал за нови гласове , където печели първо място и е забелязан от звукозаписната компания DDD. Така подписва пъвия си договор и заминава за Милано. Пет години по-късно, когато за втори път печели фестивала в Сан Ремо, славата му завладява света. И Ерос успешно хваща вълната. Създава своя звукозаписна компания, пее с Тина Търнър и Шер, следват го тълпи възхитени момичета, той е идол, той е бог. 

През 1995 се запознава с манекенката Мишел Хунцикер. Любовта пламва от самосебе си, на следващата година се ражда дъщеря им Аурор, а през 1998 се женят. За да се разведат след 4 години. Той е наранен от съмненията, че Мишел обича не Ерос, а Рамацоти, звездата, която й осигурява успешна кариера по кориците на списанията.

През 2003 г. певецът издава албума си „9”. 9 на брой се оказват самотните години в живота му, преди да срещне Марика Пелегринели, жената, с която са родени един за друг. Тя е почти наполовина на годините му, но, както е казал Пушкин, на любовта са всички възрасти покорни. Двойката бързо разбира, че нещата са сериозни и това не е просто увлечение, въпреки значителната разлика в годините. Самият Ерос признава, че е лудо влюбен в Марика. Тяхната любов е като в приказките, двамата споделят всичко, непрекъснато са заедно и пътуват до най-екзотичните места. И като напълно естествено продължение на тяхната история, на 3-ти август 2011 година се ражда и първото им дете, дъщеричка наречена Рафела Мария. Щастливият татко веднага споделя радостната новина с феновете си в социалните мрежи като пише:

“Сърцето ми се преражда от безкрайна радост, която пожелавам на всички. Днес в 19:07 се роди Рафаела Мария. Марика, благодаря ти за този прекрасен подарък, благодаря за любовта, която ми даряваш. Вие сте моят живот”.

Те обявяват 21 юни 2014 за дата на сватбата си, но я изтеглят тайно на 6 юни в тесен семеен кръг. Въпреки това правят пищно тържество за 200 души, на което булката блести с рокля на Valentino, чиято долна част е обсипана с ноти. Няколко месеца след церемонията младоженците обявяват, че чакат второ дете – този път син, когото наричат Габрио Тулио.

„Аз не съм човек, който лесно се свързва с другите – доверява Ерос в свое интервю – Имам нужда от време да се доверя. Бракът ми с Марика е перфектен. Съпругата ми ме спаси от мен самия. Да си баща на 50, е малко по-уморително, но имаш повече опит, стъпваш по земята. И взимаш повече участие, защото осъзнаваш важността на всеки ден. За мен приоритет е моето семейство. След това е работата ми. Продуцентите ми го знаят. Когато не съм на турне, водя нормален живот. Прекарвам време със семейството ми, с децата. Стремя се да изграждам стабилна връзка с тях и с жена ми. Любовта изисква време и усилия, но си заслужава.“

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)