Неделя, 23 Януари 2022
Джана Нанини идва за първи път у нас (ВИДЕО)

Джана Нанини идва за първи път у нас (ВИДЕО)

Тя и Ерос Рамацоти са любимите изпълнители на папа Бенедикт XVI

 

Джана Нанини, за която целият свят научи, когато с Едоардо Бенато изпълниха химна на Мондиала по футбол през 1990 г. – "Un'estate italiana" ("Едно италианско лято"), идва за първи път в България.

Тя ще се срещне с българската публика на 26 април в зала 1 на НДК, като ще представи на тричасов концерт най-големите хитове от всичките си 26 албума.

Джана Нанини е родена на 14 юни 1956 г. в Сиена, Италия. Учи пиано в Лука, а след това и Композиция в Милано. През 1994 г. завършва Философия в Университета в Сиена. Година по-късно участва в протест, организиран от Грийнпийс пред френското посолство в Рим срещу решението на френското правителство да провежда ядрени опити в Муруроа.

Свързано изображение

„За хората най-важни сякаш са работата и стандартът им на живот, които изместиха любовта. Вече не се прави достатъчно хубав секс“, обяви италианката, която винаги се е хвърляла да защитава различни каузи и никога не се е страхувала да изразява лично мнение. В напреднала бременност тя позира за корицата на „Венити Феър“ по тениска с надпис „Бог е жена“ и пуританите побързаха да напомнят, че това е същият човек, който навремето сложи на обложката на свой албум Статуята на свободата с вибратор в ръка.

След като преживява два тежки аборта, певицата ражда, когато е на цели 57 години.

"Майчинството е нещо божествено, дава ти невероятни сили, повдига духа ти и предишните проблеми изведнъж ти изглеждат нищожни", споделя Джана.

Въпреки грижите за дъщеричката си, италианската звезда и за миг не спира да работи.

"Имам късмет, че домът ми се намира до студиото и винаги има кой да наглежда Пенелопе, когато работя", обяснява звездата.

Папа Бенедикт XVI признава, че Нанини е любимата му изпълнителка, заедно с Ерос Рамацоти.

Резултат с изображение за gianna nannini sofia tour

 

Заглавна снимка - Rockhal

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)