Събота, 02 Юли 2022
„Deep Purple” се сбогуват с „Paradise Bar” в София

„Deep Purple” се сбогуват с „Paradise Bar” в София

Музикалните легенди пускат миниалбум „Time for Bedlam” с четири от песните, с които ще изненадат публиката в „Арена Армеец” през май

 

Четири са песните, включени в миниаалбума (EP) „Time for Bedlam”, който музикантите от „Deep Purple” ще пуснат официално на 3 февруари. Парчетата ще бъдат и сред изненадите, подготвени от легендарните бритаци за „сбогом” с хилядите им български почитатели на 14 май в столичната зала „Арена Армеец”. Концертът е част от прощалното световно турне на любимата на няколко поколения рок банда, озаглавено „The Long Goodbye” („Дългото сбогуване”), съобщиха организаторите от „Moko Solution” и „NuCoast”.

EP „Time for Bedlam” е лимитирано издание. Освен едноименната песен, в диска са и други три неиздавани записи на „Deep Purple”. Ще открием инструменталната версия на „Uncommon Man” и парчето „Paradise Bar”, което няма да бъде включено в подготяния в момента студиен албум „inFinite”. Сред изненадите в новото EP на „Deep Purple” е и версия от архива на Иън Пейс на новата „Hip Boots” – песен, записана по време на репетиция на рокбандата, малко преди музикантите да влязат в студиото.

По време на дълго чаканато шоу в „Арена Армеец” ще бъдат изпълени не само песни от новия студиен албум „inFinite”, а и легендарните хитове на „Deep Purple” – „Smoke on the Water”, „Hush”, „Perfect Stranger”, „Burn”, „Lazy” и т.н. Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стийв Морз и Дон Еъри обещават и специални гости на сцената на „Арена Армеец”, но засега пазят имената им в тайна.

Както знаем, невероятната кариера на музикантите започва през 1968 г., за да стигнат до включване в Книгата на рекордите „Гинес” като „най-шумната група в света” с концерта в „Rainbow Theatre” в Лондон през 1972 г. и признанието за „една от най-влиятелните групи в света”. Зад гърба си имат мултимилионни продажби на хитови албуми, сред които „In Rock” (1970), „Machine Head” (1972), „Made In Japan” (1973), „Perfect Strangers” (1984).

Прощалният им концерт в София ще започне в 20 часа на 14 май. Цената на билетите е от 60 до 100 лв.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)