Сряда, 05 Октомври 2022
Елтън Джон обяви конкурс за автори на клипове в YouTube

Елтън Джон обяви конкурс за автори на клипове в YouTube

Победителите ще получат шанса да работят по визията на три музикални хита на певеца от 70-те години

 

Конкурс, озаглавен "Elton John: The Cut", ще се осъществи на платформата YouTube. Идеята е да се заснемат клипово към хитове на Елтън Джон от 70-те години на миналия век, пуснати в продажба преди да станат популярни музикалните видеа.

Конкурсът е по повод 50-годишнината, която отбелязват Елтън Джон и съавторът му Бърни Топин. Приемът на заявките за участие започва на 9 януари и ще приключи на 23 януари 2017 г. В журито влизат самите Елтън Джон и постоянният му текстописец Бърни Топин, както и други известни имена от музикалната индустрия.

Елтън Джон и Бърни Топин - тандем на 50 г.

От кандидатите се изисква да създадат проект за видеоклип към песен на именития британец. Идеята е всеки от бъдещите три клипа да бъде изпълнен в различен формат - анимация за "Rocket Man", снимки на живо за "Tiny Dancer" и видео с хореография за "Bennie and the Jets". Журито ще избере тримата победители, които ще реализират идеите си с подкрепата на YouTube и студиото Pulse Films.

Премиерите на готовите клипове се очакват през лятото на 2017 г. Победителите ще получат и по 10 000 долара за тяхната реализация. 

Челна снимка: Сър Елтън Джон продължава да изненадва феновете си

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)