Вторник, 28 Юни 2022
Йорданка Христова кани на камерен концерт с любими песни

Йорданка Христова кани на камерен концерт с любими песни

В „Акустично” ще й акомпанира китаристът Валери Градинарски

 

Почитателите на хубавата музика и вечната Йорданка Христова ще могат да прекарат час и половина в компанията на любимката си по време на предстоящия концерт "Акустично". Виртуозният китарист Валери Градинарски ще акомпанира на Христова на 27 октомври в залата на "Сити Марк Арт Център" в столицата.

Емоционално, лично и различно прекарване на вечерта обещават домакините. Певицата, известна с хитовете "Песен моя, обич моя", "Изповед", "Тежък характер", "Обичай ме", "Аз съм сила и нежност", "Пей, сърце", "Там, някъде в душата", "Няма тъжни дни", "Години" и много други, ще изпълни адаптирани песни от репертоара си.

"Отдавна си мечтая за сцена, на която да пея само с китара. Имам нужда да споделям музиката с публиката без излишни визуални и светлинни ефекти”, казва Йорданка Христова. И допълва, че за нея е много по-отговорно и предизвикателно да пее само с един инструмент.

Звездата на попмузиката Йорданка Христова не се нуждае от представяне. Тя има над 3500 концертни участия. Изпяла е стотици песни, които вълнуват публиката от различни поколения. Музика за нея са писали Тончо Русев, Александър Йосифов, Найден Андреев, Морис Аладжем и много други. Йорданка е и първата българска певица с голям рецитал в Париж, пее дори на Айфеловата кула през 1974 г. Същата година е и първата българска попизпълнителка, поканена да пее в Северна Америка. Международните й участия са в над 40 държави на всички континенти.

Валери Градинарски е добре познат сред музакантските среди. Той е един от първите китаристи на група LZ, който понастоящем преподава китара в Нов български университет. „С Валери работим заедно от 25 години. Свири с мен на всички мои концерти и изпълнява всички солови китари в записите ми. Той е многопластов китарист, свири от рок до народна музика. Еднакво добър е на класическа и електрическа китара. Освен виртуоз, той е и много добър акомпаниращ китарист”, казва за него Йорданка Христова.

Заглавна снимка: tenevagency

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)