Петък, 06 Август 2021
Пламен Карталов поставя „Булевардът на залеза” в Музикалния театър

Пламен Карталов поставя „Булевардът на залеза” в Музикалния театър

Актриса и две певици ще се редуват в главната роля от мюзикъла на Андрю Лойд Уебър

 

От години чакахме „Фантомът на операта” от Андрю Лойo Уебър на сцената на Музикалния театър, но се оказа, че преди това ще видим друг прочут мюзикъл на британския композитор. Договорът с маестрото вече е подписан и премиерата на „Булевардът на залеза” се очаква в началото на 2017-а, съобщи директорът на трупата Марияна Арсенова. Уебър е дал права за 25 представления. Отсега се знае, че ако постановката е успешна, той най-сетне ще отстъпи и правата за „Фантомът на операта” на българска сцена.

Акад. Пламен Карталов е поканен да режисира спектакъла, а надеждите са за изключително зрелищен спектакъл. Сцената не му е чужда – в началото на 90-те сегашният директор на Софийската опера беше на шефския стол в Музикалния театър и направи поредица от интересни постановки. В главната роля от „Булевардът на залеза” – на залязващата холивудска звезда Норма Дезмънд, ще се редуват пеещата актриса Искра Радева и солистките на Оперетата Калина Ангелова и Деница Шопова. А за образа на много по-младия й ухажор – Дарин Ангелов и Денко Проданов. Диригент ще бъде Игор Богданов.

„Булевардът…” е четвърти мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, който ще бъде поставен в Музикалния театър. В предишни сезони на тази сцена гледахме „Исус Христос суперзвезда”, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” и „Котки”.

Другият нов спектакъл през сезон 2016/2017 в Оперетата ще бъде реализиран с дует „Авеню” и млади певци от тв шоуто „Х фактор”. Работното му заглавие е „Бягство” по едноименната песен на Боби и Заки. Режисьор ще бъде Димитър Шарков.

На заглавната снимка – Андрю Лойд Уебър

Виолета Цветкова, AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)