Сряда, 05 Октомври 2022
Новият френскоезичен диск на Селин Дион идва на 26 август

Новият френскоезичен диск на Селин Дион идва на 26 август

„Encore un Soir” е 26-ият студиен албум на певицата и първи след смъртта на нейния съпруг и импресарио

 

Денят ще бъде 26 август 2016 – това обяви Селин Дион за радост на многобройните си почитатели, които отдавна очакват появата на 14-ия й френскоезичен диск „Encore un Soir” („Още една нощ”). Това е първият завършен студиен проект на певицата след смъртта на нейният съпруг и дългогодишен импресарио Рене Анжелил през януари тази година.

„Щастлива съм да обявя, че новият ми френскоезичен албум, „Encore un Soir”, е готов. Рене ме накара да му обещая, че ще завърша албума и ще се върна на сцената. До последния си ден той настояваше, че шоуто трябва да продължи”, пише Селин Дион в специално обръщение, разпространено от компанията „Sony Music Canada”.

„Encore un Soir е 26-и поред албум в досегашната дискография на канадската певица. Ще излезе в стандартна и делукс версия в следните формати: дигитална версия във всички легални платоформи за даунлоад и стрийминг, CD и винил, уточниха издателите от „Вирджиния Рекърдс/Sony Music”. Предварителните заявки за диска на физически носител започват от 8 август в онлайн магазина wwww.musicmall.bg. Всеки почитател на поп дивата, поръчал албума до 25 август, ще получи специална отстъпка от цената.

Мнозина вече познават сингъла, който даде името и на албума. Песента “Encore un soir” излезе през май. Създадена е от френския композитор Жан-Жак Голдман по лична молба на Селин. Тя се обръща към носителя на редица престижни награди, включително „Грами”, да напише песен за новия й албум, след като за последен път работят заедно преди 12 години.

„Исках отново да се докосна до магията на Жан-Жак”, споделя певицата.

„Селин дойде при мен с готова идея за песен – допълна Голдман. – Искаше текстът да разказва за това как минава времето край нас и как пропускаме толкова неща в забързаното ни всекидневие. Когато живееш на прекалено бързи обороти, много често забравяш колко мимолетно е всичко.”

„Encore un soir” е нежна и деликатна песен, в която за пореден път великолепният глас на Селин Дион разкрива цялата си красота и наситеност. Певицата, разбира се, я посвети на покойния й съпруг, изпълнявайки даденото пред него обещание да се завърне на сцената. На 22 май тя се появи на церемонията за музикалните награди „Билборд” и изпълни класиката на „Queen” – „The Show Must Go On”. От края на юни започна и серия от концерти в Монреал в десет поредни вечери, други пет в „Centre Vidéotron” в Квебек, Канада, и още девет в Двореца на спорта „Берси” в Париж и в „Спортпалейс” в Антверпен, Белгия.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)