Сряда, 10 Август 2022
Всички сме мимолетни създания

Всички сме мимолетни създания

 

Нова книга с истински истории от Ървин Ялом

 

Психиатър, теоретик и практик, преподавател и автор на романи, Ървин Ялом отново ще заинтригува читателя с новата си книга „Мимолетни създания”, която се очаква да е по книжарниците от 19 май.

Всички сме мимолетни създания – пише Марк Аврелий, – и помнещият, и помненият. В този дългоочакван нов сборник с истории Ялом описва усилията на своите пациенти да се справят с двете големи предизвикателства на съществуването:  да осмислят живота си и да приемат неизбежния край. На тези страници ще прочетете истинските истории на различни хора, изпаднали в житейска криза, които не откриват лек за страданието си. Те често са объркани и обезверени, но благодарение на психотерапията достигат до разтърсващи прозрения, които променят кардинално личността и живота им. Ялом помага на пациентите си да проследят корените на своето страдание до самата същност на човешкото битие. Не се страхува да ги последва в онези тъмни територии, където властват страхът от смъртта, изолацията и безсмислието. Готов е да се лута с тях, докато заедно открият освобождаващата истина и стъпят по пътя на избавлението.

Ялом отново затвърждава репутацията си на брилянтен разказвач, осветляващ драмата на екзистенциалната психотерапия. „Мимолетни създания“ е честен разказ за трудностите в човешкия живот, но също и възхвала на някои от най-прекрасните му плодове – любовта, семейството, приятелството. От книгата на наставник като Ялом можем да научим как да направим живота си не просто по-поносим, а по-смислен и по-радостен.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)