Сряда, 10 Август 2022
Тара Хайланд пише книги, които сама би искала да прочете

Тара Хайланд пише книги, които сама би искала да прочете

От днес в книжарниците е нейният нов роман „Дъщери на греха“

 

Тара Хайланд е родена в Съри, Англия. На тринайсет години печели конкурс за млад автор на годината. Оттогава мечтае да стане писателка, но родителите ѝ я насочват към по-доходоносна кариера. Завършва история в Гонвил енд Кийз Колидж в Кеймбридж и работи като журналист, счетоводител и банкер. Макар да изкарва добри пари, кариерата не ѝ носи желаното удовлетворение, но Тара чувства, че трябва да оправдае надеждите на семейството си, вложило големи средства в образованието ѝ. Детската й мечта да стане писател обаче никога не я напуска напълно и Тара ѝ посвещава свободното си време, опитвайки се да пише трилъри и чиклит романи. След като прекарва десет години от живота си като финансов аналитик – позиция, която ненавижда, – Тара се осмелява да започне работа по дебютния си роман.

Написването му ѝ отнема цели шест години, като тя признава, че без финансовата и емоционалната подкрепа на съпруга си и литературния си агент би се отказала по време на дългия процес. Но в крайна сметка търпението и усилията на Тара биват възнаградени. Три големи английски издателства наддават за правата на дебютния й роман „Дъщери на съдбата“, който скоро след издаването си е продаден в още десет страни и се радва на топъл прием. Втората книга на Тара Хайланд - „Дъщери на греха“ също има голям международен успех, а авторката си спечели много верни читатели и в нашата страна, които с нетърпение очакват новата ѝ книга „Красив лъжец“.

 

Дъщери на греха

Анотация:

Той е привлекателен, властен, арогантен и... опасен. Тя е неустоимо привлечена от него, но дали може да му се довери?

Едва на деветнадесет, Нина Бакстър е принудена да издържа семейството си. След смъртта на баща ѝ, майка ѝ се алкохолизира и се впуска в безразборни връзки с неподходящи мъже. За да се пребори с демоните си, постъпва в клиника. Нина поема изцяло грижите за по-малката си сестра, загърбвайкисобствения си живот.

Тя неочаквано губи работата си и изпада в безизходица. Обръща се за помощ към заможните приятели на родителите си – семейство Ноубъл. Нина става сервитьорка в един от техните елитни нощни клубове. Но е предупредена да стои настрана от Александър, младият наследник на богатата фамилия.

Той често сменя приятелките си, без да се интересува от чувствата им. Благоразумната Нина, която няма нищо общо с красавиците от обкръжението му, обаче го заинтригува. За пръв път в живота си тя решава да следва сърцетоси и да бъде с него въпреки репутацията му.

Но дали може да му се довери? Или той е просто поредният красив лъжец?

Тара Хайланд споделя, че се стреми да пише книги, самата тя би прочела. Намира живота си за вълнуващ и намира вдъхновение от любимите си автори Джефри Арчър, Луиз Бегшоу, Мартина Коул, Сидни Шелдън, Джон Гришам, Стивън Кинг и Пени Винченци. “Зад арогантната маска на красивите лъжци понякога се крие ранима душа!“, казва тя.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)