Четвъртък, 30 Юни 2022
„Аз не обичам приказки на четири очи. О, трябва да има публика, ама много публика”

„Аз не обичам приказки на четири очи. О, трябва да има публика, ама много публика”

10 + 1 споделени „неща от живота” на големия български актьор Петър Слабаков, който празнува 95-ия си рожден ден под светлините на небесните прожектори

„Може и да съм черноглед, но днес човек няма на какво да се усмихне. А аз обичам да се усмихвам. Едно време в Лясковец по смеха ме познаваха.”

„Убеден съм вече, че човекът е най-калпавата твар, защото е дарен с мозък, а тъкмо с него може да ликвидира всичко.“

„Човек все се надява. Ако не е надеждата, той би трябвало да си тегли куршума - за какво да живее. Това е истината.”

„Никога не съм искал да се издигам докъдето и да е. Бях най-щастливият човек като тракторист…  Лягал съм си в угарта. Хората не знаят каква топлина излиза от земята. Разкошно. Сял съм фий. И такава права линия съм карал, като свещ. Всяко зрънце е падало на място, ходил съм да го гледам. Удоволствията на живота.”

„Като трябваше да ми правят снимка за личната карта, погледнах лицето си и казах - това не е точно. Снимайте пак. Е, защо, ми викат, пък аз отговарям - в този момент псувам управлението на държавата!”

„Аз ще бъда в опозиция на всеки, който дойде на власт. Защото който и да е той, забравя че трябва да свърши нещо добро, да помогне на хората. Самозабравя се. Човек е егоистично същество, организмът му е пълен с мръсотии“.

"Не мога да се задържам повече от 3-4 години на едно място. Не знам дали съм лош, или добър човек, но винаги идва момент, в който не издържам, избухвам и напускам. Никога не съм се връщал там, откъдето съм си тръгнал..."

„Единственият Бог за мен е природата. Едно време са се прекланяли пред слънцето, пред дърветата, пред бурята. Това е Богът. Ние сме нищожества.”

„Бунтар съм заради самата действителност, в която живея. Никога не съжалявам за думите и действията си. Твърдо държа на позициите си и ги отстоявам докрай с всички сили. Не трябва да се мълчи в никакъв случай.”

„Добротата е най-ценното качество, ама се оказа, че аз май не съм много добър. Много съм прям. Говоря направо в очите. И без да искам, мога да обидя човек. Понякога ми става жал и за колеги, и за други хора, които ме заобикалят.”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)