Вторник, 28 Юни 2022
„Каквото и да имаш в живота – това все още не е всичко…”

„Каквото и да имаш в живота – това все още не е всичко…”

И на 77 Фей Дънауей не крие своите емоции, казва това, което мисли и очаква още и още

Вчера, на 14 януари, рожден ден празнува популярната филмова актриса Фей Дънауей. Родена през 1941 година в Баском, Флорида, тя започва своята кариера още през 1965 година.

 

Само 2 години по-късно получава главната роля във филма „Бони и Клайд“, в който партнира на Уорън Бийти. Снимала се е във филми със звезди като Марлон Брандо, Джони Деп, Мики Рурк, Мила Йовович и други.

В своята кариера е участвала в десетки филми, по-известните от които "Бони и Клайд", "Аферата Томас Краун", "Китайски квартал", "Споразумението", "Евита Перон", "Аризонска мечта", "Новият Дон Жуан", "Жана Д’Арк" и други.

Фей Дънауей е носителка на „Оскар” и „Златен глобус” за най-добра женска роля във филма „Телевизионна мрежа”. Тя е номинирана още три пъти за „Оскар” и 10 пъти за „Златен глобус”, има своя звезда в Алеята на славата в Холивуд.

С Джак Никълсън в "Аферата Томас Краун"

Красавицата има връзки с едни най-бленуваните мъже от екрана, но за тази със Стив Маккуин споделя, че е била вълшебна.
Тя изживява и невероятна любовна драма в реалността с не по-малко популярно име от седмото изкуство. През 1968 г. Фей Дънауей се среща с Марчело Мастрояни на снимачната площадка на "Любовници" на Виторио де Сика, без да подозира, че двамата ще пренесат сюжетната линия и в живота си.

С Марчело Мастрояни

Тогава Фей Дънауей е на върха на славата след успеха на "Бони и Клайд" и в началото италианецът я намира за надута и с прекалено високо самочувствие. Още с първите интимни сцени обаче, всичко се променя и те сякаш се пренасят далеч от камерите. Според слуха, Де Сика дори излива вода върху главите им, тъй като след края на епизода двамата продължавали да се целуват.

Стив Маккуин, Фей Дънауей и Пол Нюман

След края на снимките, Фей Дънауей заминава с Марчело Мастрояни за Италия, като е принудена да се крие през цялото време, тъй като той е женен. За връзката им знаят само двама - Федерико Фелини и Виторио Гасман. Скоро обаче Дънауей разбира, че италианският секссимвол няма намерение да се разведе със съпругата си Флора.

Шокът идва на Коледа през 1969 г., когато Марчело Мастрояни пристига на парти заедно с Флора и пред влюбената в него Фей започва да я обсипва с нежности и милувки. Това е краят, но въпреки раздялата, Фей Дънауей и до ден-днешен го определя като "любовта на живота си", а денят на смъртта му като най-тежкият момент, през който е преминавала някога.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)