Вторник, 28 Юни 2022
„Ако станеш звезда, не се променяш ти, променят се всички останали”

„Ако станеш звезда, не се променяш ти, променят се всички останали”

10 + 1 цитата от невероятния Кърк Дъглас, който днес започва официално своя втори век в земното си звездно битие

"Казвам се Кърк Дъглас. Познавате ме. Ако не... напишете името ми в Google. Бях филмова звезда и съм баща на Майкъл Дъглас, тъст на Катрин Зита-Джоунс и имаме двама внуци. Днес празнувам 90-ия си рожден ден. Имам да предам едно съобщение на младите хора в Америка. 90-ият рожден ден е специален. В моя случай, този рожден ден не е само специален, а е чудо. Аз оцелях във Втората световна война, в хеликоптерна катастрофа, след удар и две нови колене. Традиция е когато "момчето с рожден ден" се изправи за тортата си, да си пожелае нещо наум за живота си, после да духне свещичките. Аз следвах тази традиция от 89 години, но на 90-ия си рожден ден съм решил да се разбунтувам. Вместо да си пожелавам нещо наум за себе си, искам да направя силно пожелание на глас за Света. Вие (младите хора) винаги имате шанс. Нищо не бива да се намесва по пътя ви. Трябва да подсигурите нищо да не застава на него. Когато духна свещите ми - 90!... ще отнеме по-дълго... аз ще си мисля за вас."

 

„За да постигнеш нещо, трябва да си достатъчно смел да се провалиш."

"Създадох кариера на изиграване на копелета."

"Аз идвам от унизителна бедност. Нямаше накъде другаде да отида, освен нагоре."

"Правенето на филми е форма на нарцисизъм."

"Хората винаги говорят за добрите стари дни. Те казват, че старите филми са били по-добри, че старите актьори са били толкова велики. Но аз не мисля така. Всичко, което мога да кажа за старите дни, е че те са отминали."

"Мисля, че половината от успеха в живота идва първо от това да откриеш в какво си наистина добър. И после да отидеш и да започнеш да го правиш."

"Животът е като сценарий план Б. Ако ми бяха предложили житейската ми история за създаване на филм, бих я отхвърлил."

"Ако искате да разберете нещо за един мъж, може да откриете ужасно много, като погледнете за кого се е оженил."

"Моите деца никога нямаха предимството, което имах аз. Аз се родих беден."

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)