Сряда, 27 Октомври 2021
„Животът ми е бил изпълнен с много щастливи случайности”

„Животът ми е бил изпълнен с много щастливи случайности”

Червенокосата фурия Сюзан Сарандън празнува 71-и рожден ден с вегетарианска торта

Сюзан Сарандън не обича Холивуд. Тя се стреми да живее по-далече от цялата тази актьорска суета, макар че в младостта й я привличало не толкова киноизкуството, колкото светските партита, премиерите и официалните вечери. Може би това е част от тайната на младостта на актрисата. Сарандън винаги е правела всичко не така, както са я съветвали, напук на всякакви уговорки, разминаващи се с нейното мнение. На въпроса как успява да изглежда така добре на своите години Сюзън отговаря, че трябва да бъдеш естествена, не бива да се обръщаш към пластични хирурзи, нужно е само да се съсредоточиш върху това, да се чувстваш добре - тогава външността ще съответства на душевното ти състояние.

 

Колкото и да е странно, Сюзан никога не била мечтала да стане актриса и на пробните снимки за първия в живота си филм попаднала случайно - със съпруга си. Той мечтаел да се снима в лентата „Джо” и тъй като бил плах и неуверен, помолил Сюзан да го придружи. Крис не издържал пробите, докато Сюзан, изигравайки безупречно импровизация по молба на режисьора, получила ролята на млада наркоманка. Крис и Сюзън се развеждат, но тя запазва неговото фамилно име Сарандън.

С Дейвид Бауи

След това тя има връзка с Луи Мал. Сарандън е имала връзка с музиканта Дейвид Боуи, която тя описва като „наистина интересен период“. В средата на 1980-те Сарандън се среща с италианския режисьор Франко Амури, от който има дъщеря – актрисата Ева Амури, родена на 15 март 1985 г.

В "Осъдения на смърт идва" с Шон Пен

Ярката външност и разкошната червена грива на актрисата станали символ на успех във всички нейни любовни истории. Тя имала доста романи, множество разочарования и интриги. Както често се случва, Сарандън влюбвала в себе си режисьорите на филмите, в които се снимала, и често им отвръщала с взаимност.

С Джина Дейвис "Телма и Луиз"

Снимайки се в „Прелестно дете” на режисьора Луи Мал, Сарандън започнала връзка с него. Французинът обаче скоро я зарязал и се върнал в родината си. Следващият любовен пункт на американската красавица била Италия, където се запознала с режисьора Франк Амури. От него Сюзан родила дъщеря си Ева, но дори това не спасило влюбените от раздяла.

С Тим Робинс

Една от режисьорските любови станала за актрисата невероятно плодотворна. Филмът „Осъденият на смърт идва” укрепил славата на Сюзан, донесъл й първия „Оскар” и... най-голямата любов в живота й - режисьора Тим Робинс. Именно на него любвеобилната актриса спряла своя избор. Въпреки че Тим е тринадесет години по-млад от Сюзан, те имат две деца и в продължение на 23 години щастливо, без да узаконяват отношенията си - това просто не им е необходимо. Все пак тази връзка се изчерпва през 2009-а и Сюзан хваща отново младо гадже, този път 30 години по-млад от нея, което изобщо не е пречка нито за нея, нито за него. Двамата с Джонатан Бриклин работят по салоните за пинг-понг заедно и се разделят през 2015 г.

С Тим Робинс дъщеря си от първия брак и двамата им сина

Най-добрата приятелка на Сюзан е Джулия Робъртс. Житейски девиз на Сюзан е убеждението, че хората са дошли в този живот, за да се веселят и да получават удоволствие, да правят всичко, което поискат. Може би именно заради това Сарандън, така ревностно пазела своята свобода като млада, я цени до ден-днешен. И даже на 71 години е пълна с енергия и юношески плам.

„По-добре да вземаш решения, които може и да се окажат лоши, но да се поучиш от тях, отколкото да се чувстваш сякаш нямаш избор и да се сърдиш на съдбата си. Животът ми е бил изпълнен с много щастливи случайности. Това, което винаги ми е било от полза, е способността ми да сменям релсите в момента, в който ми се предостави тази възможност“, споделя червенокосата фурия и продължава напред.

AFISH.BG