Сряда, 27 Октомври 2021
„Чувствам се прекрасно и комфортно със самата себе си, но не защото съм красива”

„Чувствам се прекрасно и комфортно със самата себе си, но не защото съм красива”

И на 53 Моника Белучи не само е красива, тя е прекрасна!

За първи път се появява на екран през 1990 г. в телевизионния филм Vita coi figli на Дино Ризи, след като е покорила модните подиуми в Европа и Америка.

Първоначално Моника Белучи започва да учи право в университета в Перуджа, но през 1988 г. се мести в Милано и подписва договор с модната агенция Elite Model Management. Скоро след това става една от най-известните манекенки в Италия, Париж и Ню Йорк и прекъсва следването си.

През 1989 г. тя се записва на курсове по актьорско майсторство и година по-късно се снима в първия си филм. Говори свободно италиански, английски и френски и участва в продукции и на трите езика. Омъжена е за известния френски актьор Венсан Касел, от когото има две дъщери - Дева и Леони.

В кариерата си има над 30 филма, между които „Малена”, „Дракула”, „Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра”, „Братя Грим”, „Тайни агенти”, „Стреляй смело”, „Под подозрение”, „Страстите Христови”, „Матрицата” – II и III, а в „Спектър” играе момиче на Бонд, Джеймс Бонд, когато е петдесетгодишна, и въпреки че се шегува, дето по-скоро трябва да я наричат лейди Бонд, изобщо не отстъпва на далеч по-младите си колежки по роля.

Два дни преди днешния си рождения ден, на 65-ия филмов фестивал в Сан Себастиан Моника Белучи взе почетната награда "Доностия". Тя се връчва на велики кино личности като признание за работата и кариерата им. Носители на статуетката са били Юън Макгрегър, Джулия Робъртс, Иън Маккелън, Ричард Гиър, Антонио Бандерас, Уди Алън. Наградата на Белучи връчи нейният колега Джон Малкович.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)