Вторник, 19 Октомври 2021
„Изведнъж откривам, че няма от какво да се оплаквам"

„Изведнъж откривам, че няма от какво да се оплаквам"

Жената в сънищата на мъжете от шейсетте години, сладката БеБе, днес живее в защита на животните

Бриджит Бардо е родена в заможно парижко семейство на 28 септември 1934 година, тя живяла в елегантния 16-и район на Париж, близо до Айфеловата кула. "Бри", както я наричали родителите й, била записана на уроци по балет от майка си Мари-Жан, както и на курсове за модели. По онова време се смятало, че тя притежава идеалната височина и нямала проблеми с теглото като конкурентките й Мерилин Монро, Елизабет Тейлър и Марин Карол. Бри се появява на корицата на списание „Elle” през май 1949 година в първия си моден ангажимент.

Образът й на сладко момиченце се развива след първите й дни в модния бизнес, когато среща Роже Вадим, асистент на режисьора Марк Алегре, открил най-големите звезди на френското кино през 30-те години на миналия век.

Вадим бил изпратен от шефа си да види 16-годишното момиче във връзка с проект за нов филм. Бардо не получава ролята, но двамата с Вадим мигновено се влюбват лудо. Въпреки съпротивата на нейното семейство за тази връзка, те упорито бранят любовта си и, дочаквайки Бриджит да навърши 18 години, се женят на 21.12.1952 г.

С Жан Габен във "В случай на нещастие"

В киното Бриджит снима десетина филми, които са забелязани единствено благодарение на нейната красота и сексапил.

Първият филм на Вадим като режисьор - "И бог създаде жената" от декември 1965 година с участието на съпругата му и звездата Жан-Луи Тринтинян, променя всичко. Той постига светкавичен успех, а актьорите се сдобиват с международна известност. Филмът слага край на брака на Бардо с Вадим, след като тя се влюбва в Тринтинян. Четири години след бляскавата си сватба в катедралата "Нотр дам" в Париж Вадим и Бардо се развеждат. Бардо била лудо влюбена в Тринтинян, който също се развел със съпругата си. Двамата живели заедно две години, но след това фриволната секс богиня започнала връзка с певеца Жилбер Беко, който бил женен. Изневерите станали нещо обичайно в живота й и тя винаги първа си тръгвала от дадена връзка.

В "Булевардът на рома" с Лино Вентура

Самата Бардо признава, че имала над 100 любовници. Бардо има връзки с колегата си Уорън Бийти, музикантите Серж Гейнсбур, Нино Ферер, Баб Загури преди да се омъжи за третия си съпруг, германския милионер и плейбой Гюнтер Закс в Лас Вегас. Закс спечелил сърцето й, като обсипал дома й в Сен Тропе с рози, пуснати от самолет.

Актрисата има един син, Никола, от втория си съпруг Жак Шерие, но ролята на майка не й се удава. Опитва певческа кариера, но и там не успява да се наложи. Бриджит напуска киното през 1973 г., "за да не се случи така, че киното да я напусне. Това е много типично за Бардо, да поема инициативата и продължава напред", разкрива биографичната й книга „Бриджит Бардо: Животът, легендата, писана офилмите” написана от Жинет Винсендо.

"В напреднала възраст Бардо отново е предизвикателство за доминиращите обществени норми, този път за тези, които принуждават жените, най-вече филмовите звезди, да не признават възрастта си колкото се може по-дълго", пише Винсендо.

С Кърк Дъглас

Актрисата страда от артрит и използва бастун, но няма да се подложи на операция за смяна на бедрена кост.

"Вече не мога да ходя, не мога да плувам. Но съм късметлийка, като виждат колко страдат животните. Изведнъж откривам, че няма от какво да се оплаквам", казва Бардо. Актрисата страда от артрит и използва бастун, но няма да се подложи на операция за смяна на бедрена кост. "Вече не мога да ходя, не мога да плувам. Но съм късметлийка, като виждам колко страдат животните. Изведнъж откривам, че няма от какво да се оплаквам", казва Бардо.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)