Вторник, 19 Октомври 2021
Катрин Зита-Джоунс предпочита да гради кариера по трудния начин

Катрин Зита-Джоунс предпочита да гради кариера по трудния начин

Днес красавицата с маслиновите очи отбелязва своя рожден заедно с този на съпруга си Майкъл Дъглас

Първият успех застига Катрин в родната й Англия, където, движена от бурна енергия, тя танцува от много ранните си години и играе в местния театър в Уелс, а после зарязва училище и пристига в Лондон, за да се пробва в киното. Родителите й не възразяват, повече от всичко се страхуват един ден дъщеря им да не страда за пропуснатите възможности и да им каже някога: "Ако не ми бяхте попречили, аз може би щях...".

С Антонио Бандерас в "Маската на Зоро"

В Лондон Катрин се снима в сериала „Darling Buds of May”, след който момичето става известно из цялата страна, което обаче категорично не й стига. Холивуд - международната фабрика за илюзии - мами актрисата, която отлично знае, че за някой това място символизира краха на всичките надежди. За други обаче Холивуд е най-сигурният път към собствена звезда на Алеята на славата. Катрин, уверена в успеха, буквално припка да покори страната на неограничените възможности, но... името й не говори нищо на холивудските режисьори. В Меката на славата и успеха тя е просто Никой.

В "Чикаго"

Което не може да възпре целеустременото момиче, животът на което до този момент се състои от жестоко еднообразен график:

„От 11 години съм на сцената, почти професионално. Шест часа на ден се занимавам с музика и танци. И така от 7-ата до 15-ата ми година. После количеството на тези часове само се увеличаваше. И разбира се, а това е самата истина, първото ми гадже се появи когато бях дори не на 19, а на 20 години!Винаги съм била много... целеустремена. Интересуваше ме само и единствено работата".

Филм след филм — докато й се налага да се снима във второстепенни роли - Холивуд, неусетно почти, покорно отстъпва. Катрин е на 27, когато излиза телевизионният мини-сериал „Титаник" с нейно участие, и на кариерата й на актриса най-сетне потръгва по наложения от самата нея стандарт. Забелязана е от... Спилбърг. Режисьорът продуцира новия си кинопроект „Маската на Зоро" и ангажира Зита-Джоунс за ролята на възлюбената на героя в маска. В компанията на Антъни Хопкинс и Антонио Бандерас Катрин кокетничи, бие се с шпаги, танцува, спасява света.... а на закритата премиера на филма отбелязва друг важна точка в мача на живота си - покорява знаменития "еротичен плейбой", както го наричат в Холивуд, Майкъл Дъглас.

Със съпруга си Майкъл Дъглас и децата им Дилън и Карис

Скептиците са настроени мрачно както се очаква, и не дават на този брак повече от година. Но, грешат. Чисто холивудският хепиенд продължава и в реалния живот. Мъдрият жизнен опит на Майкъл прекрасно разбира амбициите на Катрин. Тя иска да е не само жена и добра майка, но и успешна актриса. Бременна с второто им дете, актрисата изпълнява хореографски номера по време на снимките на мюзикъла "Чикаго", и по-късно признава, че й е било доста тежко, понякога до сълзи - шпагати, протягания, безконечни дубли и ненормиран график, като при това тя от 14 години не се занимава сериозна с танци.

А в нея - бебето Кери.

„Оскар” за ролята на Велма Кели в страхотния мюзикъл на Роб Маршал Катрин отива да получи само седмица след раждането. Тя определено не смята, че бременността може да се яви пречка за работата и останалите задачи, особено когато редом до нея е такъв мъж. Като страхотно подкрепящия Майкъл. Актьорите разпределят графиците са така, че някой от тях винаги да е с децата, като повечето време това се оказва Дъглас. Катрин е благодарна на мъжа си: „Намираме се на различни житейски етапи, затова и Майкъл ме съветва да не се отказвам от предложенията заради семейството, да работя, докато имам сили. Той е постигнал всичко в кариерата си и може да живее без професионални предизвикателства, и да се занимава само с това, което му харесва: да играе на Уолстрийт или да пържи бухти...".

Двамата преминават през тежки сътресения – ракът на гърлото на Майкъл, последвалата го маниакална депресия на Катрин, но успяват да се справят. И в работата, и в живота. Вече 17 години. И Зита-Джоунс не е придатък на великия Дъглас, а негов равностоен партньор, със своя кариера. Все пак тя е в разцвета на житейските си и твочески сили и имаме какво да очакваме от нея на екрана, освен блестящите й поддържащи роли.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)