Сряда, 20 Октомври 2021
„Ще се удавя в собствения си страх от мен самия”

„Ще се удавя в собствения си страх от мен самия”

Харви Кайтел на 77 едва ли се страхува вече

Да, малко е странно такъв мъж, такъв актьор да признава, че точно страхът е чертата, от която трябва да се отърве, но и най-големите имат своите слабости и своите странности. Това ги прави уникални личности. А Харви Кайтел безспорно е уникален.

От началото на филмовата си кариера през 1966 г. той има във филмографията си 123 ленти. Известен е с мъжкарските образи, които изпълнява във филмови класики на режисьори като: Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино, Бари Левинсън и Ридли Скот. А точно тези режисьори не ангажират кого да е. И в „Алис не живее вече тук“, и в „Шофьор на такси“, и в „Бъгси”, донесъл му номинации за „Оскар” и „Злаген глобус”, и в „Глутница кучета”, „Криминале”, „Пианото”, той се превъплъщава перфектно в различните по своя натюрел образи и зрителят безрезервно вярва на неговите екранни герои.

Като Лудвиг в "Гранд хотел Будапеща"

Нещо повече – изживява техните чувства, вълнения, възторзи и падения, одобрявайки или опровергавайки ги, но никога не остава безразличен.

Това е наградата към която се стреми всеки актьор. Харви Кайтел я притежава. И не съществува ни най-малка причина да се страхува, че няма да я задържи, дай Боже, още дълги, години.

Плувай смело, Харви! Това го умееш, мистър Кайтел!

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)