Вторник, 22 Юни 2021
Животът на Хю Грант – наистина любов! (ВИДЕО)

Животът на Хю Грант – наистина любов! (ВИДЕО)

Днес актьорът навършва 56 и е по-щастлив отвсякога

 

Третият филм от франчайза „Дневникът на Бриджит Джоунс“ – „Бебето на Бриджит Джоунс“, не е базиран на спорната трета книга на Хелън Филдинг „Mad About a Boy“, според която героят на Колин Фърт, Марк Дарси, е с тежка съдба. Вместо това авторите на сценария ни потапят в едно невероятно романтично приключение.

Резултат с изображение за hugh grant bridget jones

С Рене Зелуегър и Колин Фърт

Синеокият Хю Грант е кралят на романтичните комедии с ролите си в „Четири сватби и едно погребение“, „Девет месеца“ и „Нотинг Хил“. Но като магнетичния Даниел Клийвър не успява да задържи любовта на Бриджит... Актьорът запазва триумфа си с високо ценения от критиката „Маркъс“ (2002) и модерната класика „Наистина любов“ (2003). Харесваме и изпълнението му в „Облакът Атлас“ (2012), но едно от най-значимите му изпълнения е в „Мъжът от U.N.C.L.E.“

Хю Джон Мунго Грант се ражда на 9 септември 1960 г. в Хамърсмит. Баща му, Джеймс Грант, има фирма за килими. Майка му, Финвола Грант, е с шотландски корени и работи като учителка. Хю има по-голям брат – Джеймс, който е банкер. Младият Хю се увлича по литературата и актьорското майсторство, а през 1979 г. печели стипендия и заминава за Оксфорд. Там, разбира се, започва да се занимава с театър и решава, че иска да стане изкуствовед. След Оксфорд се записва в Courtauld Institute в Лондон за допълнителна квалификация и в крайна сметка се фокусира върху актьорското майсторство.

Резултат с изображение за hugh grant anthony hopkins

В "Остатъците от деня", 1993-а

Дебютът му в киното идва още когато е студент. Филмът е „Privileged” (1982) на режисьора Майкъл Хофман. В следващите години британецът се снима в телевизионни филми и сериали и до 1987 г. не прави нищо значително. Докато не приема ролята в „Maurice” на Джеймс Айвъри. Отново минават няколко години, в които Хю Грант активно се снима, но не успява да изпъкне. През 1991 г. обаче играе в „Impromptu”, последван през следващата година от филма на Роман Полански „Горчива луна“ и роля в „Остатъците от деня“ (1993) на Джеймс Айвъри, с Антъни Хопкинс и Ема Томпсън.

Реалният му пробив е през 1994 г. в хита на Майк Нюъл „Четири сватби и едно погребение“, където екранна партньорка му е Анди Макдауъл. Ролята на Грант му осигурява „Златен глобус“ и награда БАФТА.

Резултат с изображение за hugh grant bridget Privileged

С Джулиан Мур в кадър от "Девет месеца", 1995-а

През 1995 г. Хю Грант и Джулиан Мур участват в романтичната комедия на Крис Кълъмбъс „Девет месеца“, а през същата година излиза и драмата на Анг Лий „Разум и чувства“, където играят още Кейт Уинслет, Ема Томпсън. Алън Рикман и др.

Резултат с изображение за hugh grant notting hill

С Джулия Робъртс в "Нотинг Хил", 1999-а

През 1999 г. е другият емблематичен за Хю Грант филм „Нотинг Хил“, където си партнира с Джулия Робъртс. По същото време излиза и „Мики синьото око“. 2001 г. е успешна за британския актьор заради участието му в „Дневника на Бриджит Джоунс“. Година по-късно Грант е главен актьор в „About a Boy”. През 2003 г. излиза коледният хит „Наистина любов“.

Последният филм на Грант е "Флорънс Фостър Дженкинс", където си партнира с неотразимата Мерил Стрийп (вижте видеото по-долу). Лентата разказва за богатата нюйоркска наследница и светска дама, мечтала да бъде оперна певица, въпреки ужасния си глас. Нейният съпруг и мениджър, сър Клер Бейфилд (Хю Грант), е английски актьор-аристократ и е твърдо решен да предпази любимата си от истината. Но когато тя решава да даде концерт в Карнеги Хол през 1944 г., съпругът разбира, че е изправен пред огромен проблем.

Резултат с изображение за hugh grant anna elizabeth

С Анна Елизабет Ебърстийн

Днес, извън ангажиментите в киното, Хю се наслаждава на живота си и е изключително щастлив, че го споделя с шведката Анна Елизабет Ебърстийн и техните четирите деца. Наистина любов, нали?

 

AFISH.BG


Видео

Свързани статии (по етикет)