Сряда, 27 Октомври 2021
Изложба на номинираните художници за наградата БАЗА 2016

Изложба на номинираните художници за наградата БАЗА 2016

Домакин на експозицията е СГХГ

 

Софийска градска художествена галерия и Институт за съвременно изкуство – София, съвместно с Фондация за култура и общество, Ню Йорк, и международна мрежа Награди за млади художници представят изложба на номинираните за Наградата за съвременно изкуство БАЗА: Албена Баева, Станимир Генов, Боряна Петкова, Калина Терзиева, Димитър Шопов. Експозицията ще продължи до 17 юли.

Изложбата на номинираните, както всяка година, е заключителния етап при провеждането на конкурса за най-устойчивата и популярна награда за млади художници у нас. Нейната цел е да представи работата на избраните да се състезават за творческо пребиваване в Residency Unlimited, Ню Йорк.

Според добре известните вече правила на конкурса, първият етап на кандидатстване е с портфолиа, а номинираните се представят в съвместна изложба. В деня на нейното откиване се избира един победител. Пребиваването в Ню Йорк, финансирано от Trust for Mutual Understanding, е два месеца.

В деветото издание на База, сред петимата автори, номинирани за първи път са Станимир Генов, Боряна Петкова и Димитър Шопов. За втори път участва Калина Терзиева, а за Албена Баева това е трета номинация.

В изложбата ще бъдат показани техни нови произведения – живопис, рисунки, инсталации, обекти и пърформанс.

 

На снимката: Авторска работа на Александра Чаушова, носител на наградата БАЗА за 2015-а

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)