Сряда, 27 Октомври 2021
Изложба Архив Водна кула арт фест

Изложба Архив Водна кула арт фест

Експозицията включва скулптури, фотографии и картини на артисти от цял свят

В периода 23 юни - 05 юли 2016 година в столичната галерия Нюанс ще бъде домакин на изложба по повод десетгодишнината на Водна кула арт фест.

Експозицията представя творби на съвременни автори от цял свят, участвали в изданията на фестивала през годините, включително и тези, които тази година участват за първи път.

Целта е да се промени статуквото на фестивала. Бидейки международна и комерсиална по своя характер, изложбата има потенциал да разшири познанията и да даде възможност за ситуирането на колекциите на българските меценати и колекционери на международно съвременно изкуство на един по-широк пазар и контекст.

Изложбата се състои от скулптури, фотографии и картини на артисти от цял свят. Сред представените автори са Мимо Росели – художник, участвал със свои творби на венецианския павилион на Венецианското биенале през 2013, Маркос Видал - основател на Инкарт - фестивал на съвременно изкуство в Палма де Майорка, Шарлот Мъм - художничка от Швеция, Лорейн Кордецки - художник и скулптор от Великобритания, Парайк Лийхи - също от Великобритания, Анна Мария Богнер - художничка от Австрия, организаторката на фестивала - художничката Ния Пушкарова, която представя живопис, Йен Хърш от Израел - фотография, Джохана Хер, САЩ - колаж, Цезар Ескудеро Андалуз от Испания - фотография, Доминго Пиньо, Испания - колаж, Никлас Халберг и Стина Персдотер, Швеция - фотография и рисунка.

Инвестирането в съвременното изкуство е различен акт от колекционирането на стари майстори на класическа живопис, графика или скулптура. С притежанието на творба на съвременното изкуство залогът за реално бъдеще се увеличава, не само за притежателя ѝ, но и за цялото общество. 

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)