Сряда, 27 Октомври 2021
Незрящи деца показват за първи път фотографиите си в НДК

Незрящи деца показват за първи път фотографиите си в НДК

Средствата от благотворителната експозиция “Равни с мен” отиват за хората с увредено зрение в България

 

Необикновена изложба на снимки, заснети от незрящи и слабо зрящи младежи, ще се открие на 21 юни от 18:30 ч. на Полуетаж-Изток в Националния дворец на културата (НДК). Тя е с благотворителен характер и се организира съвместно от Сдружение „Право на зрение - България“ и НДК.

На това пъстро и провокативно събитие от културната програма на Двореца, посетителите ще имат необикновената възможност да надникнат през обектива на няколко младежи със зрителни увреждания. Техните фотографии обхващат огромно разнообразие от житейски сцени, наситени с красиви съчетания от цветове и форми, за които често оставаме слепи, задъхани от главозамайващата надпревара със забързаното ежедневие. Снимките представят по един неповторим, неподправен и недообработен начин таланта и творческите способности на незрящите и слабовиждащите хора като личности, заслужаващи своето равноправно място в културния живот на българското общество. Изображенията са и едно нагледно потвърждение на мъдростта на Екзюпери, че „истински се вижда само със сърцето, същественото е невидимо за очите”.

Изложбата “Равни с мен” ще продължи до 23 юни, а средствата от благотворителната изложба ще бъдат използвани в подкрепа на хората с увредено зрение в България.

 

AFISH.BG