Сряда, 27 Октомври 2021
Изложба на Стефан Тодоров

Изложба на Стефан Тодоров

Известният художник представя в София платна с живопис и работи с акварел и туш

 

БНП Париба представя в салона си 10 платна живопис, както и 4 работи акварел и туш на художника Стефан Тодоров. Изложбата бе официално преди три дни и е отворена отворена за посещения до 15-ти август 2016 г.

Стефан Тодоров има редица изложби у нас, както и в САЩ, Австрия, Германия, Мароко, Швеция, Франция. Негови картини са в колекциите на Императорския двор на Япония, краля на Мароко Хасан II, държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, кактo и други изтъкнати личности.

Художникът използва за свое платно коприната като материя. Силното внушение първоначално респектира, но след това дава път на зрителя сам да намери себе си в този живописен и композиционен ритъм на творбите.Показва се „2_St.Todorov_s_izlojba_v_BNPParibas.jpg“

„В последните си творби художникът работи със сребърен и златен варак, който „вгражда” в коприната, създавайки още по-пищна и богата визия, в която традиционната представа за четирите стихии се разширява от китайската теория за съществуването на пета – металът.” - пише за него изкуствоведката Катерина Гаджева.

„Моят естетически подход е силно свързан с чувството, емоцията и обекта, като начало аз изграждам формата,  след което формата започва да говори за цвета. Този процес е базиран на моите артистични възгледи и убеждения. Някои асоциативни механизми както и определено музикално отношение или подход по време на изграждането на композицията, могат да придадат на формата органичност и антропоморфност.“, споделя художникът Стефан Тодоров.

 

Снимка: bnt.bg

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)