Вторник, 19 Октомври 2021
Ставри Калинов представя самостоятелна изложба

Ставри Калинов представя самостоятелна изложба

Ексцентричният творец показва виждането си за индивидуализма

 

Самостоятелна изложба на Ставри Калинов бе открита в изложбения център на СБХ на ул. „Шипка“ 6 в София. До 17 юни 2016 г. можете да се насладите на произведенията на талантливия и ексцентричен български художник, който се отличава с яркия си индивидуален почерк. В експозицията Калинов е събрал най-новата си колекция скулптура, живопис, графика, стъкло и керамика. Изложбата носи заглавието "Индивидуализмът. Един див вид в дуалност".

Ставри Калинов в роден на 15 ноември 1944 във Видин.
Нямам любима творба, защото всичките са ми такива. Моите картини са една малка революция, т.е. действителното става реално, защото реалното не е действително още. А реално какво е… – то е свръхестественото, божественото“, казва той за творбите си.
Това е моята дарба. Призмата, чрез която аз пресъздавам света. Всяка революция е демонстрация, че се знае истината. Правя поне по 20-30 неща наведнъж. Имам няколко ателиета и непрекъснато работя и до последно не знам какво ще се получи.

Ако всеки художник знае предварително какво ще направи…- това няма да е творба. Не е разхищение. Не е чувстовителна работа."

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)