Вторник, 19 Октомври 2021
Картината като загатване на разказа

Картината като загатване на разказа


Изложбата "Оставих се на всички места" на Велислава Гечева

 

Галерия НЮАНС представя от 1 до 21 юни 2016 самостоятелна изложба на Велислава Гечева „Оставих се на всички места“. Откриването на вернисажа е на 1 юни 2016 от 18:30 часа.

Велислава Гечева е победителката от Конкурса за Съвременно Българско Изкуство, организиран от галерията през 2015 година. В изложбата “Оставих се на всички места” младата авторка представя 16 живописни големи формата,пресъздаващи уловени моменти и истории, в които са преплетени реалност и възприятия. Родена е на 02.06.1986г в София. Има няколко самостоятелни изложби и множество участия в групови изложби в страната и чужбина.

Младата художничка споделя за идеята си:
Оставих се на всички места, които са ми направили впечатление.
Вярвам, че идеите и образите се изгубват, ако не бъдат реализирани и съпоставяни.
Картините ми нямат хронологичен ред и предварително мислена връзка помежду си. Води ме особено впечатление, което ме спира на даден образ.
Интуитивно един образ ме води към друг. Нахвърляни, присъстващи без да са замислени като документи.
Картината, като загатване на разказа. Кратък откъс, чиято пред и след история тънат в неизвестност. Или точно обратното? С един кадър да разкажеш цялата си история.
Стремя се да оставя пространство между образите, така че зрителят да може да надникне помежду им и да може да си състави свои асоциации от личния си опит.“

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)