Вторник, 28 Юни 2022
40 ФОТОГРАФИИ НА ЕДНИ ОТ НАЙ-ЯРКИТЕ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ ПОСРЕЩАТ ПУБЛИКАТА НА НДК

40 ФОТОГРАФИИ НА ЕДНИ ОТ НАЙ-ЯРКИТЕ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ ПОСРЕЩАТ ПУБЛИКАТА НА НДК

"Най-голямата награда за нас е, че НДК се доказа и функционира като най-сериозната и голяма културна институция в България и вече всички приемат това за най-естественото нещо“, каза изпълнителният директор на Двореца Мирослав Боршош

40 от най-ярките културни събития и знакови лица на съвременната българска артистична сцена са запечатили фотографиите в Централно фоайе на НДК. Изложбата се казва „Лицето ни“, бе открива в присъствието на много от артистите на снимките и ще радва посетителите на Двореца до края на юни.

„Тази изложба показва една малка част от всичко, което се е случило тук в Двореца през последните две години и половина. Да създаваш и инвестираш в културата е жест или кауза, които нямат мерни единици. Това е процес, който осигурява  пълноценна среда за живеене на всички, които обитават общото ни пространство.

За нас, които работим тук  е по-скоро съзнание и отговорност към хората, към града ни и към цялата държава, защото културата е жизнена необходимост и смисъл, без които всяка нация не би оцеляла. Най- голямата награда за нас е, че НДК се доказа и функционира като най-сериозната и голяма културна институция в България и вече всички приемат това за най-естественото нещо“, каза изпълнителният директор на Двореца Мирослав Боршош.

Фотоизложбата е уловила емоционални мигове от откриването на новите пространства в НДК – Театър Азарян, ДНК –пространство за съвременен танц и пърформанс, Перото, зала 42 и обновеното кино „Люмиер Лидл“, както и кадри от запомнящи се концерти, литературни четения, изложби, акции и пърформанси – някои от които реализирани паралелно с подготовката на сградата на НДК за домакинството на Председателството на Съвета на ЕС.

Фотографиите са дело на Орлин Огнянов, Иван Дончев, Боряна Пандова, Яна Лозева и Адриана Янкулова.

Повече за НДК може да откриете тук: https://goo.gl/aYyRtA

Следете нашия профил във Facebook: https://goo.gl/TFRqYn  

AFISH.BG