Вторник, 19 Октомври 2021
Колко свят се побира в шепа

Колко свят се побира в шепа

Фотографска изложба на Бахгет Искандер

 

На 3 юни 2016 г. в Мраморно фоайе на Националния дворец на културата (НДК) от 18:30 ч. ще бъде открита фотографската изложбата „Шепа свят” на унгарския фотограф от сирийски произход Бахгет Искандер.

Кой е Бахгет Искандер?

Роден е на 14 август 1943 година в град Ел-Баразин, Сирия, а от 1967-а живее в гр. Кечкемет, Унгария. По професия е инженер, по призвание - фотограф. Характерна за него е черно-бялата фотография със социална тематика, портретите, пустинните пейзажи и майчинството.

Интересува се от  философията на човека, чувствителен е към човешката съдба и е ангажиран от вечните човешки ценности. Във фотографията му ще откриете не само изкуството на момента, а и изкуството на мисленето. Увековечавайки радостта, смеха, тъгата, сълзите, любопитството, възприемчивостта към хубавото, връзките между хората, той става мост между културите. Искандер  е носител на Кавалерския кръст на Ордена за заслуги към Унгария - 2008 г.

Изложбата е част от ХХI "Салон на изкуствата" и се реализира със съдействието на Унгарския културен институт и Българското национално самоуправление в гр. Кечкемет, Унгария.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)