Вторник, 19 Октомври 2021
Изживяното послание на Димитър Митов - Комшин

Изживяното послание на Димитър Митов - Комшин

Самостоятелна изложба на художника в СБХ

 


В Изложбения център на СБХ на ул. Шипка 6 на 01 юни 2016 от 18,00 часа ще бъде открита изложба на Димитър Митов - Комшин под надслов "Изживяно посление". Изложбата ще включва живопис, а някой от платната ще са съвсем нови, създадени в последната година.
Димитър Митов е оригинален и самобитен автор, стилът му е експресивен, колоритен, наситен със символи. Платната му съчетават елементи от заобикалящия ни свят, женски образи, голи тела, прабългарски руни, с ярки багри и форми. Роден е на 27 май 1943г. в София.

През годините има редица самостоятелни изложби в страната и в чужбина. Последната му самостоятелна изложба е през 2006г. в НДК. Днес негови творби са притежание на галерии и частни колекции в България, Швейцария, Япония, Франция, Русия, САЩ и др.

"Щастлив съм, че след тежкото предизвикателство, което животът ми поднесе, ще можем да се видим на живо и да се поздравим с чаша в ръка около платната, някои от които се появиха като последица от преживяванията ми през изминалата година!" - написа Митов в социалната мрежа.

В последната година художникът се бори с тежката диагноза рак. "Над пропастта разбираш истинските житейски стойности, безсмислието от безумното отношение към живота, като злоба, завист, алчност, ненавист и т.н., разбираш, че живота е кратък и безсмислието го обезценява!" - казва той.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)