Събота, 25 Януари 2020
„Хъшове” за Хитрино

„Хъшове” за Хитрино

Един от най-гледаните спектакли на Народния театър ще се игра благотворително през януари

 

На 14 януари 2017 г. представлението „Хъщове”, постановка на Александър Морфов в Народния театър, ще се играе благотворително в помощ на пострадалите от трагедията в село Хитрино, съобщиха от националната трупа. Приходите ще бъдат дарени изцяло за благородната цел.

В „Хъшове” участват едни от най-любимите български актьори – Валери Йорданов, Деян Донков, Руси Чанев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Рени Врангова, Христо Петков, Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Стоян Алексиев, Деян Ангелов, Дарин Ангелов и други.

С благотворителната си инициатива (съвместна с Министерството на културата) Народният театър се включва в кампанията за подпомагане на пострадалите хора от институции и дейци, свързани с изкуството и културата. Акцията ще се проведе с подкрепата на Съюза на артистите в България и медийното партньорство на Българската национална телевизия, и ще протече в рамките на три поредни дни – 14, 15 и 16 януари 2017 г.

Освен с благотворителното представление на „Хъшове”, Народният театър ще се включи в набирането на средства за жителите на Хитрино и с голяма изложба-аукцион, която ще бъде открита във фоайето на театъра. В нея със свои творби ще се представят известни български художници, а приходите от продажбата също ще бъдат предоставени за кампанията.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)