Сряда, 22 Януари 2020
Столичен куклен театър с класическа премиера за Коледа

Столичен куклен театър с класическа премиера за Коледа

„Принцесата и свинарят“ ще радва малките зрители от 10 декември

 

Една от най-известните приказки на Х. К. Андерсен оживява на сцената на Столичен куклен театър за Коледа. „Принцесата и свинарят“ е едно забавно представление, което подсказва на малките зрители защо е важно да обичаме истинските неща, защо е ценна обичта между хората, а не материалните придобивки. Подсказва на родителите да не учат децата си да обичат материалното, а  да обърнат внимание на ценните човешки чувства!

Впечатляващата сценография сякаш ни пренася в голяма детска книжка, от която рисуваните герои оживяват. Прекрасната актьорска игра, поднесена с много финес и мисъл и страхотната музика подсилват моментите от преживяванията на героите...

Великолепна сценография и прекрасен текст - малките зрители ще останат очаровани

Фото: Гергана Дамянова

„Принцесата и свинарят” е драматизация на уважавания Панчо Панчев - Дядо Пънч. Режисьорът Мария Банова ни поднася познатата приказка с много усет към детските възприятия и въображение. Резултатът е истинско забавление, прекрасна визия и актьорско присъствие!

„Оставете децата да обичат истинските неща – хората, природата и човешките ценности. Не ги затваряйте в ограничителните клетки на своя светоглед. Светът се променя, поколението и неговата чувствителност също“,  споделя Мария Банова.

Музиката към спектакъла е на Димо Стоянов от P.I.F., а сценографията на Ива Гикова и Ивайло Николов. Участват Елена Русалиева, Татяна Етимова, Димитър Иванов, Здравко Димитров.

 

Челна снимка: "Принцесата и свинарят" ни поднася за Коледа Кукленият театър

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)