Сряда, 10 Август 2022
„С любов в душата” в памет на Андрей Баташов

„С любов в душата” в памет на Андрей Баташов

Книгата със спомени за именития актьор ще бъде представена в Народния театър

 

Харесвате и помните Андрей Баташов? Можете да споделите уважението си към именития актьор на 30 ноември в Народния театър. Точно в 18,30 часа във фоайето на първия етаж трупата ще събере ценители на неговия талант за премиерата на новата биографична книга „С любов в душата”. Това е откровение, събрало спомените на Теодора Баташова и приятели на един от най-харизматичните и обичани актьори в националния ни театър.

Датата не е случайна – Андреевден. Ден, след 6-годишнината от мига, в който Андрей Баташов си отиде от този свят.

Книгата „С любов в душата” е илюстрирана с множество фотографии от забележителната кариера в иначе не особено дългия живот на актьора Андрей Баташов. Верен помощник в писането и събирането на спомените на майката на актьора – Теодора, е била журналистката Велислава Дърева. В книгата е събрана фамилната история на рода Баташови. „Чрез спомените на негови колеги, близки и приятели са представени и части от изпълнения с любов, вдъхновение и безкраен талант свят на Андрей, когото малцина имаха привилегията да опознаят отблизо”, споделят авторите.

Малкият Андрей със своите родители Теодора и Владимир

Баташов наистина остави ярка следа в историята на българското сценично изкуство. Най-ярките си роли изигра именно в спектакли на Народния театър - „Престъпления на сърцето”, „На четири уши”, „Образ и подобие”, „Комедия от грешки”, „Венецианският търговец”, „Анатол”, „Портиерът”, „Сън в лятна нощ”, „Двама в люлката”, „Синята стая”…

Ненавиждам подмяната на ценностите. Не правя компромиси със съвестта си. Това е ужасно мъчителен процес, който ме плаши повече от всичко. Никога не бих се впуснал в подобно самоизяждане”, коментираше приживе актьорът. И още:

Повече помня неуспехите, по-малко - успехите. Съдбата сякаш ме пази от големи провали. За съжаление животът върви праволинейно и няма как да се върнеш назад…”

А на хората, които го познаваха, ценяхя и обичаха, не остава друго, освен на връщат назад лентата със спомените. Вече и с книгата „С любов в душата”.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)