Петък, 24 Януари 2020
Ноемврийски театрални празници в Ямбол

Ноемврийски театрални празници в Ямбол

Те са посветени на Деня на християнското семейство и ще продължат три дни

 

За първа година в Ямбол ще се проведат Ноемврийски театрални празници. Те са посветени на Деня на християнското семейство, което е на 21-ви ноември, и ще продължат три дни.

След повече от 20 издания на Пролетните театрални празници, Драматичен театър „Невена Коканова” за пръв път дава възможност на ямболската публика в три поредни вечери да види няколко постановки на гостуващи трупи, информира говорителят Румяна Стефанова: "Тази година Драматичен театър "Невена Коканова" осъществена своя дългогодишна идея, театралните празници да имат издание и през есента. Три спектакъла след специална селекция ще бъдат представени на ямболската публика. Ще започнем с постановката "Църква за вълци". На следващата вечер, 23-ти ноември, ще се играе „Особености на руската любов” на Драматичен театър „Стефан Киров” - Сливен, а на 24-ти ноември - „Валят пари” на Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе."

През ноември  Драматичен театър „Невена Коканова”  предлага  още три представления - „Женитба” на Плевенския театър, „Опечалена фамилия” и „Любов в лудницата".

 

На заглавната снимка - сцена от "Особености на руската любов", постановка на Сливенския драматичен театър

Източник: bnr.bg

AFISH.BG