Вторник, 27 Октомври 2020
Спектакълът „Нагоре” закрива фестивала „One Dance Week”

Спектакълът „Нагоре” закрива фестивала „One Dance Week”

Представлението с хореография на Йожеф Трефели и Майк Уинтър е на 30 октомври в Пловдив

 

Хореографите Йожеф Трефели и Майк Уинтър и шестима изключителни танцьори обещават незабравим финал на тазгодишния фестивал „One Dance Week”. Техният екстремен спектакъл се нарича „Нагоре” и е зареден със сурова мъжка енергия.

Според критиката това е своеобразен речник на движенията, които е способен да извършва човек. Спектакълът е основан на повдиганията и дава интелигентен артистичен поглед към височината и физическите усилия за преодоляването й. Представлението е на 30 октомври от 18 часа в Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив.

„В основата на „Негоре” е мъжът – неговата сила и реакция, изразена в риска, който поема по оригинален и виртуозен начин, за да предостави вдъхновяващо, „повдигащо” преживяване. Хореографията е прекрасна, спектакълът предизвиква физиката, а самото представяне на съвременния танц зарежда публиката позитивно”, твърди Йожеф Трeфели.

„Нагоре” наистина е физическо предизвикателство за изпълнителите. Чрез буквалното физическо повдигане един на друг, те се заиграват с идеята за духовното усъвършенстване. И се надяват публиката де поеме „подхвърлената ръкавица”. За свои изразни средства автори и танцьори са приела действието и противодействието, ритъма и риска, задължително акцентирайки върху орогиналното, виртуозно изпълнение.

От 28 до 30 октомври двамата хореографи ще направят и артистична работилница за професионални танцьори. Йожеф Трефели и Майк Уинтър ще представят движенческите техники, разработени специално за спектакъла „Нагоре”.

 

На снимките – сцени от спектакъла „Нагоре”, с който ще се закрие деветото издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „One Dance Week”.Снимки Gregory Batardon

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)