Сряда, 30 Септември 2020
Влади Въргала вече ще играе "Червената и черната" в "Сълза и смях"

Влади Въргала вече ще играе "Червената и черната" в "Сълза и смях"

Драматичната комедия отбеляза връщането на Въргала към театъра след 10-годишна пауза

 

 

Драматичната комедия „Червената или черната”, с която актьорът, сценарист и режисьор Влади Въргала се завърна на сцената след 10-годишно отсъствие в началото на годината, вече ще се играе на сцената на театър „Сълза и смях”. Представлението ще бъде показано пред публиката на театъра утре вечер от 19 часа.

„Червената или черната” е забавна, криминална екшън-комедия, в която се разказва за един обикновен човек, на който се налага да „спаси света”. Темата е широко експлоатирана в световното кино, но в авторския спектакъл на Въргала и актрисата Тезджан Ферад – Джани, тя пречупена през основни въпроси, вълнуващи съвременния българин. В спектакъла участват още Георги Иванов (Операция “Шменти капели”) и Верислав Димитров - Ферди.

“Черната или червената” са двата основни избора на човека. С отхапването на ябълката в рая той е наложил най-тежкото си бреме - да има правото на собствен избор. Това е и най-големият казус в живота”, обяснява основната идея на пиесата Въргала.

Освен много технически ефекти, специфично осветление, фонограма и механизиран декор, "Червената и черната" предлага и много забавна куклено-актьорска игра. Феновете на спектакъла, посетили представленията в Сити Марк Арт център (бившето кино "Левски") споделят в мрежата, че той прилича на филм с игра на живо.

 

На заглавната снимка: Влади Въргала и Тезджан Ферад-Джани.

AFISH.BG