Понеделник, 28 Септември 2020
Театър "София" показва на децата какво се случва зад кулисите

Театър "София" показва на децата какво се случва зад кулисите

Поредица от арт събития разкриват театралните тайни в продължение на седем месеца

 

Знаем ли „Как работи театърът”? Какво се случва зад кулисите, как се изработват костюмите и декорите, има ли тайни в осветлението и звука, и кой се занимава с реквизита?

Отговори на всички тези въпроси ще получат деца и възрастни в рамките на поредица от арт събития под надслов „Как работи театърът?“, които стартират през октомври в театър „София”.

Във всеки последен уикенд през следващите седем месеца в сградата на театъра ще се провеждат демонстрации, работилници и игри за деца по теми като „Литература”, „Декор”, „Костюми”, „Осветление и звук”, „Маски и кукли”, „Грим и перуки” и „Реквизит”.

„Възпитаваме любов към изкуството у детската публиката чрез интерактивни събития, непринудена комуникация, работа с разнообразни материали, поддържайки техния интерес и любопитство”, обясняват от театър „София”.

В програмата за първия раздел „Литература“ на 29 октомври е предвидено да има „Игра на театър”. Децата ще хвърлят зарчета и ще се придвижват по специално изработено за целта вълшебно килимче. В зависимост от това на кое поле стъпят (според хвърления зар) всяко дете ще изпълнява малка театрална задача. На 30 октомври са предвидени „Четене на английска приказка” и „Направи си приказка” с Дария Симеонова. Това са игри със сцена и стикери, в които децата сами ще измислят среда, в която да се развива действието, както и имена, и качества на героите. Те ще сътворят сюжета и финала на приказката.

Проектът се реализира с финансова подкрепа от Национален фонд „Култура”.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)