Неделя, 05 Април 2020
„Всичките ми усилия се извършват от врата нагоре. Аз наблюдавам”

„Всичките ми усилия се извършват от врата нагоре. Аз наблюдавам”

Бащата на класическия съспенс Алфред Хичкок в цитати за неговите филми, творческия процес и темите, които го вълнуват, за да развълнуват и зрителя, изказани с типичния английски хумор

„Опитваме се да разкажем интересна история и да разработим добър сценарий. Темите се появяват по-нататък.”

„Ако трябва да снимам филмова сцена в Австралия, ще накарам един полицай да скочи в торбата на някое кенгуру и да му нареди: "Следвай тази кола!"

„Драмата е животът, лишен от скучните моменти.”

„Когато някой актьор дойде при мен и поиска да обсъдим ролята му, аз му казвам: "Всичко е в сценария". Ако той попита: "Но каква ми е мотивацията?", аз казвам: "Заплатата ти".”

„Дължината на един филм трябва да е директно свързана с издържливостта на пикочния мехур.”

„Дисни е най-добър в избора на актьорите. Ако някой не му харесва, просто го изтрива.”

„Някои от най-жестоките убийства се случват в спокойна домашна обстановка, извършени с нежност на някое тривиално, уютно място, като масата в кухнята.”

„Има няколко разлики между един футболен мач и някоя революция. Първо футболният мач обикновено трае по-дълго и участниците носят униформи. Освен това контузиите там са по-чести.”

„Смятам, че този който е измислил гайдата, е бил вдъхновен от гледката на човек, носещ под мишница възмутено прасе-астматик. За нещасие, звукът на гайдаря, никога не може да се сравни по чистота и въздействие със звуците, които постига прасето.”

„Гледката на убийства по телевизията помага да се справяме с враждебността си. Ако някой не изпитва никаква враждебност – нека гледа реклами.”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)