Събота, 15 Декември 2018
„Животът би бил трагичен, ако не беше забавен…”

„Животът би бил трагичен, ако не беше забавен…”

10 + 1 цитата от Стивън Хокинг, геният, който доказва на практика, че духът винаги е по-силен от физическото тяло, а мисълта преодолява всички препятствия

„Помнете, че трябва да гледате нагоре към звездите, а не в краката си. Опитвайте се да намерите смисъл в това, което виждате, и се интересувайте от причините, поради което Вселената съществува.”

„Моето мнение е, че всички ние – не само теоретичните физици – искаме да знаем откъде сме дошли.”

„Моята цел е проста. Това е пълното разбиране на Вселената, защо е таква, каквато е, и защо въобще съществува.”

„Най-големият враг за знанието не е невежеството, а илюзията за знание.”

„Напълно в реда на нещата е да се правят грешки. Нищо не е съвършено, защото ако съществуваше съвършенство, не бихме съществували ние.”

„Не е ясно дали интелигентността има някаква стойност за оцеляването в дългосрочен план.”

„Винаги ме изненадва, колко незаинтересован сме ние днес за такива неща, като физиката, пространството, Вселената и философията на съществуването ни, нашата цел, нашата крайна дестинация. Този свят там, навън, е напълно луд. Бъдете любопитни!”

„Всички доказателства сочат, че Бог е всъщност отявлен комарджия, а Вселената е голямо казино, където се хвърлят зарове и колелата на рулетка се завъртат при по всякакъв повод.”

„Възможно е примитивният живот [във Вселената] да се среща много често, докато интелигентният – твърде рядко. Някои биха казали, че всъщност му предстои да се появи и на Земята.”

„Въпреки, че не мога да се движа и говоря без помощта на компютър, умът ми е напълно свободен.”

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)