Събота, 15 Декември 2018
"Ако говорят зад гърба ти, значи си пред тях"

"Ако говорят зад гърба ти, значи си пред тях"

Честити 75 на Стефан Данаилов! AFISH.BG ви предлага няколко мисли и реплики от филми на големия български актьор

"Не забравям, че доверието е най-непостоянният капитал, който човек може да е трупал с десетилетия, а после само с един жест да го срине за дълго време."

"Общо взето генералите винаги са се съобразявали с майорите. Това е стара практика и историята го доказва. Капитаните и майорите са доста опасни."

"В Трудовец се правеше много джанкова ракия, а всички къщи бяха непрекъснато гостоприемно отворени."

"Не приемам 24 май да стане национален празник, макар че той е любимият ми празник. 3 март има своето безспорно място, и той е националният празник на България."

"И като ме приеха, из болницата веднага се разшумя: дошъл българският Марлон Брандо. Защо? Защото съм пълен като него. А аз им казвах: "Аз бях българският Ален Делон, бе!" Но понеже те ме водеха навсякъде с количка, платих си оттук количката, и както бях седнал в нея с якето, шапката и черните очила - приличах досущ на Дон Корлеоне..." - от интервю пред вестник "Преса"

"Ами, излишен съм, нито мога да чета, нито мога... Това да ти ги няма очите, е страшно! Да имаш представата за света, който е минал през очите ти, и в един момент да няма какво да видиш... Аз това не мога да го преживея!"

"Пуша, защото много обичам."

"Вълнувам се от реакцията на публиката за (студентите бел.ред) тяхната игра. Но ме е страх да ходя сред хора. Чакам асистентите да ми кажат каква е оценката за постановката. Но аз знам, че студентите ми ще издържат. Готови са. Много са готини."

"Като темперамент в младите години приличах много на майка си визуално, а сега приличам на баща си. Станах кротък - нищо общо няма днешният Ламбо с онзи Ламбо отпреди 10-15 години."

"Очите на Мери бяха зелени. Но с тези кьорави очи как ще видя дали зеленото е истински зелено?"

"Скъпи мой, Мишка, тази работа с деликатност не става. Партия се управлява и с малко юмрук. Твоят характер е друг, но конгресът го показа." (към Михаил Миков)

"Не ме чакайте да вдигам бял байрак!"

"Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме за работа!"

"Абе, Пехливанова, ти знаеш ли, че имаш страшни очи?" - реплика от филма "Дами канят"

AFISH.BG

 


Видео

Свързани статии (по етикет)