Събота, 24 Октомври 2020
„Ако ме хванеш да казвам "Аз съм сериозен актьор" ти разрешавам да ми удариш шамар”

„Ако ме хванеш да казвам "Аз съм сериозен актьор" ти разрешавам да ми удариш шамар”

И на 54 Джони Деп е все така неприлично красив и безбожно талантлив

Джони Деп, е американски актьор, известен с изпълненията си на нестандартни, ексцентрични персонажи като Джак Спароу в петлогията „Карибски пирати”, Раул Дюк в „Страх и омраза в Лас Вегас” и Сам в „Бени и Джун.”

 

Работил е съвместно с режисьора и близък негов приятел Тим Бъртън по общо осем филма, най-последни от които са „Тъмни сенки”, „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт” и „Алиса в страната на чудесата”. Деп печели признание за превъплъщенията си в действително съществували личности като Едуард Ууд Мл. в „Ед Ууд”, Джоузеф Д. Пистоне в „Дони Браско” и Джордж Юнг в „Дрога”. Играе Джон Дилинджър в „Обществени врагове” на Майкъл Ман.

Филми с участието на Деп са отбелязали над $2.2 милиарда в боксофис приходите на Съединените Щати и над $5 милиарда по света. Номиниран за Оскар за най-добра мъжка роля трикратно, Награда на гилдията на актьорите четирикратно и Награда Златен глобус осемкратно, Деп печели награди за Най-добър актьор от Златните глобуси за ролята си в „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт” и от Гилдията на актьорите за „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла”.

AFISH.BG ви предлага изказвания на Джони Деп, споделени в негови интервюта:

Никога не съм се осмелявал да мечтая, че ще стигна толкова далеч и ще се задържа толкова дълго. Мисля, че зародишът на ниското ми самочувствие е кошмарното ми детство. Училището беше абсолютно мъчение. Често се местехме. Сменил съм 35 къщи до 15-ата си година. Чувствах се като аутсайдер. Винаги бях странникът – новото момче, детето, което никой не познава и с което никога няма време да се сприятели.

Аз съм срамежлив, параноик, използвайте каквато дума искате. Мразя славата и известността. Правя всичко възможно да ги избегна.

Никога не съм флиртувал с тълпите.

С Уинона Райдър

Казано честно, да си грозен е по-приятно от това да си красив, защото се запазва за по-дълго и липсва напрежението от това, че трябва да запазиш красотата си.

Всичко, което съм правил до 27 май 1999 г. беше вид илюзия, съществуваща без да живее. Дъщеря ми, раждането на дъщеря ми ми даде живот.

Опитвам се да бъда в състояние на постоянно объркване само заради изражението, което то оставя на лицето ми.

С Кейт Мос

Правя неща, които са истина за мен. Единственото нещо, с което имам проблем е да ми бъде поставен етикет.

Предполагам, че съм привлечен от тези извън ритъм роли, защото животът ми е малко необичаен.

Франция и цяла Европа имат страхотна култура и невероятна история. Най-важното нещо обаче е, че хората там знаят как да живеят! В Америка са забравили всичко за това. Опасявам се, че Американската култура е бедствие.

С майката на двете си деца, френската актриса и певица Ванеса Паради

Хората казват, че правя странни избори, но те не са странни за мен. Моята болест е, че аз съм очарован от човешкото поведение, от какво се крие под повърхността, от световете вътре в хората.

Като чета някой сценарий, си представям как ще го изпълня. Той е скелетът на тялото, останалото - месото и кожата - е от мен. Разговарям с режисьора, после правя каквото ми харесва. Ако на него това не му допада, играя, докато той не каже: "Сто-о-п".

Аз, аз съм нечестен и винаги може да вярваш на нечестен човек, че е нечестен. Честно казано, честните са тези, при които трябва да внимаваш.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)