Събота, 24 Октомври 2020
Ричард Клайдерман посреща меломани в Русе

Ричард Клайдерман посреща меломани в Русе

Маестрото ще изневери на белия роял в своя първи концерт на „Булстрад Арена”

 

Русенските меломани ще аплодират Ричард Клайдерман на първия му концерт в русенката „Булстрад Арена” на 7 юли. Принцът на романса, както го нарича преди години Нанси Рейгън, ще кацне на летището в Букурещ и ще репетира в предпочитан от него хотел 18-те творби, които ще изпълни пред многобройните си почитатели, съобщиха организаторите.

През последните години световноизвестният пианист направи няколко гастрола в София и Варна. Обикновено Клайдерман настоява да свири на бял роял, но след като организаторите на концерта на брега на Дунав го запознали с параметрите на рояла на Русенска филхармония, той решава да се възползва от предимствата на инструмента и да изневери на любимия си бял цвят. Специално за концерта си в Русе музикантът е подготвил своя интерпретация на популярна българска песен, която ще прозвучи единствено и само на 7 юли в „Булстрад Армеец”.

Кариерата на Ричард Клайдерман започва през 1976 г. със запис на известната „Балада за Аделин”. Досега той е продал повече от 150 милиона копия на свои албуми и има основна заслуга за създаването на т.нар. популярна класика. Успява да адаптира едни от големите шедьоври на класическото музикално наследство и да ги изпълни пред широка публика, зареждайки я с неповторима емоция.

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)