Вторник, 26 Януари 2021
Книгата „Завихряне“ на Вера Петрова – щастливият брак на интелекта и сърцето

Книгата „Завихряне“ на Вера Петрова – щастливият брак на интелекта и сърцето

Актрисата Снежина Петрова и режисьорът Иглика Трифонова представиха изданието

 

 

Литературна „вихрушка” се случи в Литературен клуб „Перото”, благодарение на Вера Петрова и премиерата на книгата „Завихряне”.

„Завихряне” ме смая, защото през нея разбрах какво е преживяла моята Вера. За мен това означава, че е много добра литература. От това, че тя много пестеливо разказваше какво ѝ се е случило по време на пътуванията, разбрах, че е станала истинска писателка. Смаях се и от това къде е стигнала Вера. Страхотно е да четеш книга на приятел и то така добре написана”, сподели Кремена Димитрова от издателство „Колибри".

 

„Книгата е изповед, но в тази изповед по-важни са другите хора. Това е книга за пътешествия, но в нея не са толкова важни местата, а енергийното ниво, до което е достигнала там. Тя следва собствения си ритъм и дори в прозата има ритъм на поезия”, допълни Иглика Трифонова.

„Дано всички да усетите аромата на тази книга”, обърна се към присъстващите Снежина Петрова, която прочете откъса „Разговор с Любовта” и потопи гостите във вълнението си от книгата и познанството си с Вера Петрова, с която заедно са споделили пътуване до Странджа.

Авторката благодари на всички гости и приятели на събитието с думите: „Както би казал Радичков – моето семейство е едно „сложно съставно изречение, написано с много любов”.

Корицата и илюстрациите в „Завихряне” са дело на Сара Христова. На представянето тя изложи свои принтове от оформлението, а средствата от събраните пари ще бъдат дарени на децата от Странджа. 

 

На заглавната снимка: Снежина Петрова

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)