Неделя, 19 Януари 2020
Светъл път, Леонид Сергеевич!

Светъл път, Леонид Сергеевич!

Вчера в 7:30 Леонид Броневой тръгна по небесната стълба

Броневой е един от най-любимите руски актьори. И в театъра, и в киното той сътвори роли, които дълго ще се помнят. Разбира се, най-популярната от тях си остава тази на Мюлер от култовия сериал „17 мига от пролетта”. 

Леонид Броневой е роден в Киев, но през 2015 г. украинските власти го поставиха в списъка на 573-има „артисти-рашисти и други публични украинофоби”, заедно с Владимир Меншов, Григорий Лепс, Жерар Депардийо, Игор Скляр, Лариса Долина, Стивън Сегал… Странното е, че актьорът година преди това, за своята 85-годишнина, получава орден „За заслуги към Отечеството” от руския президент Владимир Путин и му е присвоено званието „Народен артист на Украйна” от украинския президент Янукович и то в момент, когато се лекува продължително в киевска болница, следствие масиран инфаркт на миокарда.

Всъщност, въпреки стентовете, Леонид Сергеевич не се възстановява напълно и вероятно това е причинта за кончината му. Скръбната вест бе съобщена вчера сутрин от директора на театър „Ленком”, в който актьорът е играе от 1988 г.

Поклон пред големия талант!

AFISH.BG


Видео