Понеделник, 03 Октомври 2022
„Корабът Нощ“ и „В очакване на Годо“ завършват сезона  в Театър Азарян

„Корабът Нощ“ и „В очакване на Годо“ завършват сезона в Театър Азарян

През последните месеци сцената на Театър Азарян се превърна в едно от най-модерните пространства в града с впечатляваща дизайнерска среда, създадена от сценографа Никола Тороманов.

Гостуването на чуждестранни спектакли през изминалия сезон, очерта намерението на театъра да представя разнообразни, интересни и актуални произведения, трупи и теми от международната сцена. Ценностният хоризонт на Театър Азарян е както да създава собствен авторски репертоар, така и да се приобщи и да бъде разпознаваем не само в национален, но и в европейски контекст.

Две от най-интересните заглавия в програмата на Театър Азарян – „Корабът НОЩ“ и „В очакване на Годо“ ще завършат театралния сезон за най-младата театрална зала в София, част от солидния културен механизъм на НДК.

Последното представление на „Корабът НОЩ“, преди лятната почивка, ще бъде на 25 юни от 19:30 ч. Спектакълът среща за първи на една сцена забележителните актриси – Татяна Лолова, Цветана Манева, Пламена Готова и Петя Силянова. Режисьор на спектакъла е Стилиян Петров. Историята на „Корабът НОЩ“ разказва за дългогодишните телефонни разговори между двама души, които се влюбват един в друг, но никога не се срещат. Маргьорит Дюрас, една от най-значимите фигури на френската литература, твърди, че сюжетът е истинска история, разказана ѝ от близък приятел. Изследователи на творчеството на писателката обаче откриват и автобиографични съвпадения.

Два дни по-късно – на 27 юни от 19:30 ч., режисьорският дебют на Деян Донков „В очакване на Годо“ ще завърши репертоарната програма на Театър Азарян за следващите месеци.

В представлението, по пиесата на Самюъл Бекет, участват Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценограф на спектакъла е известният художник Чавдар Гюзелев, а музикалната среда е създадена от композитора Калин Николов.

В началото на новия сезон на Театър Азарян ще бъде премиерата на спектакъла на Лилия Абаджиева, по текстове на Уилям Шескпир – „Ако нямах лоши сънища“.

AFISH.BG

 

Свързани статии (по етикет)