Сряда, 03 Юни 2020
„ДЕТСКИТЕ КНИГИ И ДИГИТАЛНИЯТ СВЯТ“ Е ТЕМАТА НА НОВАТА ДИСКУСИЯ НА НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КНИГАТА – НДК

„ДЕТСКИТЕ КНИГИ И ДИГИТАЛНИЯТ СВЯТ“ Е ТЕМАТА НА НОВАТА ДИСКУСИЯ НА НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КНИГАТА – НДК

На 17 юни (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото” ще бъде проведена поредната дискусия, свързана с годината на детската книга. Тя се организира от Национален център за книгата – НДК и темата е „Детските книги и дигиталният свят”.

В дискусията ще участват: Михаела Петрова – ръководител на Национален център за книгата – НДК; Марияна Златарева от издателство „Кибеа”; Нина Дерменджиева от издателство „Егмонт”, Ивелина Атанасова от Digital Kidz; Милена Стефанова от „Софтпрес; Александър Кръстев от „Аз чета”.

Трябва ли да се страхуваме, че дигиталният свят ще унищожи интереса към книгата от хартия? Ще научим как си представят децата съвместяването между книжния и виртуалния свят. А също така и кои са най-новите тенденции в азиатските страни, Европа и САЩ – приемат ли вече сериозно препоръката на Марк Зукърбърг, програмирането да се изучава наравно с азбуката. Може ли четенето и интереса към историята и културата на цивилизацията ни да се стимулира и с книжните наръчници за играта Майнкрафт? Какви са тенденциите за дигитализиране на образованието? С издатели и ментори на баланса между книжния и дигиталния свят ще поговорим не просто за книгите, четенето, писането и виртуалния свят, а за новите кодове в „езика”, на който е добре да комуникираме със следващите поколения.

Повече за НЦК може да откриете тук: https://goo.gl/pF6GrH

Следете нашия профил във Facebook: https://goo.gl/tA5LD3

AFISH.BG