Вторник, 26 Януари 2021
Наградената със „Златна липа“ Татяна Лолова вече има звезда в Алеята на славата

Наградената със „Златна липа“ Татяна Лолова вече има звезда в Алеята на славата

До сградата на операта в Стара загора днес тя засади своя липа

 

Актрисата Татяна Лолова, която снощи получи голямата награда на кинофестивала „Златната липа“`2016 в Стара Загора, днес засади своя липова фиданка в Алеята на славата до сградата на операта, където вървят по-голямата част от филмовите прожекции. Лолова откри и плоча със звезда и нейното име, така както направиха носителите на статуетката „Златна липа“ за цялостен принос в киното от миналите издания на фестивала – Васил Михайлов, Джанкарло Джанини и Мария Статулова.

 

 

Щастлива съм, че този прекрасен град се е сетил за мен и е направил подобен жест, какъвто все още няма дори в родния ми град София“, каза Татяна Лолова, която собственоръчно завъртя лопатата, за да затрупа фиданката с пръст.

Голямата актриса доказа, че е непресъхващ извор на духовитост и добро настроение и на специалната пресконференция, която се състоя днес по повод награждаването и за цялостен принос в киното. Както и на сцената при откриването на фестивала снощи, Лолова не спря да вади от всеки джоб интересни спомени от своя живот и да ги разказва по заразително смешен начин.

 

 

Аз съм секс бомбата на българското кино и театър! Поне така се почувствах, след като вчера изгледах прекрасния микс от филмови кадри с мое участие“, пошегува се голямата актриса. Тя подчерта, че в дъгата и творческа кариера публиката е била най-верния и партньор, който никога не я е предавал. Татяна Лолова посочи ролята си на Уини в „Щастливи дни“ на Самуел Бекет за своята най-любима роля, която е играла над 60 пъти на българска сцена.

 

AFISH.BG

Свързани статии (по етикет)