Неделя, 05 Април 2020
АРТ-ПЛАТФОРМА TELL ME  Ви кани на първото издание на White Rabbit Street Mode Fest

АРТ-ПЛАТФОРМА TELL ME Ви кани на първото издание на White Rabbit Street Mode Fest

На 22 април част от столичната улица „Иван Вазов“ (между ул. „Раковски“ и „6ти септември“) ще стане пешеходна зона за провеждането на първото издание на фестивала на открито White Rabbit: Street Mode Fest – инициатива на арт-платформа Tell me, съвместно с ресторантите, клубовете и галериите от живописната отсечка.

Специално за фестивала улицата ще бъде превърната в импровизирана сцена, оживена от лайф концерти, аудио-визуални инсталации, пърформанси, моден, интериорен и графичен дизайн.

Studio Remake е български дизайнерски лейбъл, съществуващ от 2003 год., чиито основен фокус е трансформацията на съществуващи модни обекти на високи брандове в модели-уникати с напълно съвременно звучене, адаптиране на български фолклорни мотиви в двустранно отпечатан текстил и машинна бродерия и други.

Студиото ще представи нова колекция модели, специално изработени за първото издание на фестивала.

White Rabbit и ONE Gallery - Sofia имат привилегията да представят пред широката аудитория и видео-инсталация на провокативната руска художничка Айдан Салахова, показвана до момента единствено в Saatchi Gallery – London, което ще бъде изключително събитие за нашата арт сцена.

За вечерната програма, като акцент и вълнуващ завършек на събитието, е поканена Хара Кацики – визуален артист и диджей от световната клубна сцена.

Събитието през април ще бъде първото публично представяне на проекта White Rabbit, замислен като устойчива във времето инициатива за развиване на българската арт сцена и обогатяване на културния живот в столицата, чрез създаването на ново алтернативно пространство за изява и популяризиране на талантливи артисти от различни изкуства, включвайки още постоянен концептуален showroom за авторски творби/обекти, публични лекции и прожекции, други събития с фестивален характер на открито и с вход свободен. А не на последно място – обединявайки всичко това с нощния клубен живот в столицата.

Партньори: „Военно издателство“ ЕООД, One Gallery - Sofia,
Checkpoint Charly, Ristorante Sapori Italiani,Сандвичарника

AFISH.BG